Planjurist

Doorsturen
 
  • Aanbod Aantrekkelijke voorwaarden
  • Vakgebied Public
  • Dienstverband Parttime
  • Vacaturenummer VAC-10006043
  • Locatie Uden
  • Type overeenkomst Interim / ZZP, Detachering via YER
  • Branche Public & Civil

Over deze vacature

Voor de gemeente Uden zoekt YER een Planjurist.

Functie

Als planjurist ben je verantwoordelijk voor alle ruimtelijke procedures (bestemmingsplannen, wijzigingsplannen, ontheffingen etc.) die spelen in de gemeente, zowel in het stedelijk gebied als in het buitengebied. Je beoordeelt aanvragen van initiatiefnemers en bespreekt met hen de mogelijke vervolgstappen. Je begeleidt de ruimtelijke procedures, je stuurt op proces en planning en draagt zorg voor de integrale afweging van alle aspecten die aan de orde zijn. Je stelt beleidsmatige adviezen op en verbetert daarmee de dienstverlening aan de initiatiefnemers en de interne bedrijfsvoering. Je adviseert het college en de raad bij hun besluitvorming over ruimtelijke procedures en plannen. Namens de gemeente voer je het woord bij de Rechtbank en de Raad van State en verdedig je de besluiten van de gemeente.

Je hebt een goed gevoel voor balans tussen vrijheid en verantwoordelijkheid. Je werkt planmatig en zoekt de samenwerking op met andere medewerkers. Je zorg ervoor dat je voortdurend op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied. Je bent klantgericht en flexibel.

Bedrijf

De gemeente Uden is een ondernemende en toekomstgerichte organisatie waar werken met plezier en vertrouwen centraal staat. Lef, resultaatgerichtheid en verbinding met de Udense samenleving. Dát is waar de gemeente Uden voor staat. Daarnaast zijn we als gemeente volop bezig met een kansrijke ontwikkeling om samen te gaan met de gemeente Landerd per 1 januari 2022.

Bij de gemeente Uden werken ongeveer 380 collega’s in 4 afdelingen. Eén van die afdelingen is de afdeling Ruimte. Deze afdeling bestaat uit vijf teams: Dienstverlening, Inrichting, Ontwikkeling en twee teams Uitvoering. Het team Inrichting bestaat uit circa 30 medewerkers waaronder beheerders, werkvoorbereiders en adviseurs op gebied van groen, ecologie, cultuurtechniek, recreatie, wegen, openbare verlichting, kunstwerken, riool en water. Daarnaast maken een aantal juristen (contracten, bestemmingsplannen en openbare ruimte), stedenbouwkundigen, verkeerskundige en adviseurs op gebied van milieu en bodem deel uit van het team. Het team wordt aangestuurd door een teamleider.

Aanbod

Aantrekkelijke voorwaarden.

Profiel

Je beschikt over een aantoonbaar academisch werk- en denkniveau en bent in het bezit van een WO-diploma Rechten. Je hebt minimaal 4 jaar recente ervaring met beleidsmatige en publiekrechtelijke taken binnen het ruimtelijk domein. Specifieke vakkennis op het gebied van de Wro, Wabo en Awb zijn een must.

Daarnaast beschik je over de volgende kwaliteiten: duidelijk en betrouwbaar communiceren zowel mondeling als schriftelijk; politieke en bestuurlijke sensitiviteit; resultaatgericht; analytisch; stressbestendig; oplossingsgericht.

Doorsturen