Beleidsadviseur Welzijn

Doorsturen
 
  • Aanbod Marktconform
  • Vakgebied Public
  • Dienstverband Parttime
  • Vacaturenummer VAC-10005600
  • Locatie Amsterdam
  • Type overeenkomst Interim / ZZP, Detachering via YER
  • Branche Sociaal domein

Over deze vacature

Voor een gemeente zijn we op zoek naar een beleidsadviseur die zijn voelsprieten en contacten midden in de samenleving heeft. Je komt te werken voor één van de grootste gemeenten van Nederland die staat voor participeren en verbinden.

Functie

Voor het team Welzijn & Vrije Tijd (W&VT) zoeken we voor de periode 1 december 2020 tot en met 1 mei 2021 een beleidsadviseur welzijn. Je bent samen met je collega's verantwoordelijk voor de verdere vormgeving en uitvoering van het welzijnsbeleid. Je werkt met externe partners en collega's uit het sociale domein aan het vergroten van de participatie van kwetsbare groepen en je houdt je bezit met integratiedossiers. Een belangrijk onderdeel van je werk is de vervulling van het accounthouderschap voor Vluchtelingenwerk en voor migrantenorganisaties. Tot je takenpakket behoort ook Volwasseneducatie en je bent regisseur van het Taalhuis, om te zorgen dat laaggeletterden beter in de maatschappij kunnen participeren en om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Waar ga je werken?

Cluster Samenleving, Sport en Cultuur heeft als opgaaf om het 'samen leven' te versterken. Samen met maatschappelijke partners verzorgt dit cluster de beleidsadvisering op uiteenlopende beleidsvelden als sport, recreatie, cultuur, onderwijs, jeugd, welzijn, wonen en arbeidsmarkt. Het team W&VT bestaat uit beleidsadviseurs die één of meerdere accounts beheren. Als beleidsadviseur in dit team heb je als accounthouder een eigenstandige verantwoordelijkheid voor de aan de accounts gerelateerde beleidswerkzaamheden. Je bent regisseur binnen een complex veld van partners en actoren. Vanuit deze rol signaleer je maatschappelijke vraagstukken en behoeften en vertaal je deze in gedragen beleidsvoorstellen, rekening houdend met de bestuurlijke ambities. Daarnaast zorg je ervoor dat vastgesteld beleid ook daadwerkelijk en samenhangend wordt uitgevoerd door de diverse partners in het veld. Wanneer de werkzaamheden daarom vragen pakken zij ook werkzaamheden uit andere vakgebieden op.

Wat neem je mee?

Als beleidsadviseur welzijn signaleer je ontwikkelingen en knelpunten op beleidsinhoudelijk niveau, zie je de samenhang tussen diverse beleidsterreinen en vertaal je deze naar goed geschreven voorstellen. Je enthousiasmeert en verbindt en je kunt met verschillende in- en externe partijen samenwerken en gezamenlijk met hen producten opleveren. Goed schakelen tussen bestuur, ambtelijke organisatie en externe partners is voor jou gesneden koek.

Bedrijf

YER Public biedt jou de kans om je kennis en ervaring te laten zien bij publieke organisaties door heel Nederland. Wij zijn de sparringpartner op niveau die jouw carrière de juiste impuls kan geven! Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. 

Aanbod

Voorwaarden worden in een gesprek met je besproken.

Profiel

  • Hbo/academisch werk- en denkniveau met kennis en ervaring op gebied van Welzijn;
  • Minimaal 2 jaar adviserende ervaring met gemeentelijk beleid;
  • Generalistische instelling, een teamspeler met visie en overtuigingskracht.
Doorsturen