Trainee Civiele Techniek

Doorsturen
 
 • Aanbod Traineeship Civiele Techniek met uitdagende projecten
 • Vakgebied Construction & Civil Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10005499
 • Locatie Breda
 • Type overeenkomst Detachering via YER
 • Branche Construction

Over deze vacature

Heb jij Civiele Techniek gestudeerd? Misschien word jij dan geselecteerd voor een exclusief maat-werk-traineeship. Tijdens dit traineeship vormen wetenschappelijke competentiemetingen, coaching gesprekken, jouw interesse, jouw bestaande kennis en jouw ambities de basis. Wil jij je ontwikkelen tot junior tendermanager, junior projectleider of junior constructeur? Jij bent in de lead en wij ondersteunen bij jouw doel.

Je tilt je persoonlijke ontwikkeling naar een hoger niveau door middel van individuele coaching plus masterclasses in soft skills en business skills gezamenlijk met 9 andere geselecteerden. Technische leertrajecten – ontwikkeld en aangeboden in samenwerking met gerenommeerde opleidingspartners – maken dit programma compleet. Zo zorgen we samen voor jouw versnelde ontwikkeling tot vak volwassen professional in de civiele techniek. Parallel aan het leertraject pas je je opgedane kennis direct toe binnen één aannemer of ingenieursbureau die past bij jouw persoonlijkheid. Uiteraard met een passend loon en goede overige arbeidsvoorwaarden. Zo kun jij je volledig focussen op je professionele groei. 

Functie

Je bereikt versneld een hoog technisch niveau via gecertificeerde technical skills trainingen. De soft skills trainingen en business skills trainingen - ontwikkeld en georganiseerd in samenwerking met Boertien Vergouwen Overduin - zorgen ervoor dat jij een allround gevormde professional wordt. Intensieve persoonlijke coaching maakt het leertraject compleet.

Als je bent aangenomen start je met het Talent Development Assessment. Dit is een wetenschappelijke vragenlijst. De hoofdindeling van het assessment is gericht op je talenten, persoonlijke kenmerken, leerstijlen en een functiefase-analyse. 

 • Bij talenten ligt de focus op wat zijn je kwaliteiten, valkuilen en competenties. Hoe kun je die kwaliteiten beter benutten en waar ligt ruimte voor verbetering?
 • Jouw persoonlijke kenmerken en drijfveren geven een richting aan de manier waarop je je functie zal gaan uitoefenen en de natuurlijke bijdrage die je levert in teams. Er wordt dieper ingegaan op welke wijze dit jouw functioneren beïnvloedt in de praktijk en wat je daaruit kan leren.
 • Voor je persoonlijke ontwikkeling is het van belang om te weten wat jouw leerstijl is, hoe je die kunt versterken, maar ook hoe je je leerproces kunt versterken.
 • De functiefase-analyse geeft inzicht in welke ontwikkelingsstrategie past bij je huidige situatie en hoeveel ruimte voor groei er moet zijn in een functie. 

De output van dit assessment ga je gebruiken om je persoonlijke actieplan te schrijven voor de komende twee jaar. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar hierbij krijg je hulp door middel van 1-op-1 coaching en trainingen.

Tijdens coaching sessies helpen we jou het beste uit jezelf te halen, aan de hand van onder meer een persoonlijk ontwikkelingsplan: waar sta je nu en waar sta je over twee jaar? Met dit ontwikkelingsplan als leidraad werk je samen met een NOBCO-coach doelgericht aan jouw groeiambities.

Met de masterclasses soft skills en business skills tillen we je intermenselijke én zakelijke skill-sets versneld naar professioneel niveau. Dit doe je samen met de 9 andere geselecteerden in een interactieve omgeving.

Je krijgt daarnaast een opleidingsbudget van € 6.000. Met dit budget stel je in overleg met YER en je opdrachtgever een persoonlijk pakket aan vakinhoudelijke trainingen samen. Zo werken we samen doelgericht aan jouw ontwikkeling. 

Bedrijf

YER is sinds 1987 actief als arbeidsbemiddelaar. In deze periode groeiden we uit tot een internationale speler met uitgebreide netwerken in diverse werkvelden, waaronder de bouw- & infrabranche. YER denkt actief mee met bedrijven en creëert op maat gemaakte oplossingen voor actuele issues in de arbeidsmarkt. Talent Development Programmes zijn een voorbeeld van zo’n oplossing, waarmee we zowel bedrijven als jonge hoogopgeleide professionals bedienen met maatwerk.

Aanbod

Als we jou selecteren dan ben jij één van onze high-potentials, waarin we geloven en waarop we vertrouwen. Dat vertrouwen geven we je onder meer in de vorm van een vaste arbeidsovereenkomst (onbepaalde tijd contract).

De overige voordelen:

 • Vanaf dag één een goed salaris afgestemd met de door jou gekozen opdrachtgever (circa tussen de €2500 - €2900)
 • Als jij groeit in verantwoordelijkheid dan kan dit salaris meegroeien
 • Minimaal 25 vakantiedagen bij een 40-urige werkweek, in de CAO Bouw en Infra komen hier 15 dagen bij
 • 8,33% vakantietoeslag
 • Reiskostenvergoeding óf een lease auto (met tankpas voor privé)
 • Goede pensioenregeling 

Selecteer jij jezelf door alle zes fases dan geven wij jouw inzicht in de verschillende wegen naar jouw droombaan. Zo word jij projectleider, tendermanager, constructeur of een andere rol naar keuze.

Wat is de impact van dit programma?

 • Je bent sneller klaargestoomd voor een verantwoordelijke functie door soft- en business skill trainingen
 • Het is een maatwerktraject, waardoor jij het meeste haalt uit jouw eigen ontwikkeling
 • Je bent sneller van meerwaarde voor een bedrijf
 • Transferopdrachten zorgen dat jij sneller vak volwassen wordt dan andere starters
 • Sneller op jouw collega’s ingespeeld door samenwerkingstrainingen

Profiel

Om in aanmerking te komen voor dit programma dien jij op 1 september 2021 te beschikken over een hbo-diploma Civiele Techniek. Ook dien je te beschikken over een goede beheersing van de Nederlandse taal. Daarnaast heb je 0-2 jaar werkervaring, ben je fulltime beschikbaar en ambitieus ingesteld.

In de selectie van dit programma wordt er met zorg een groep geselecteerd van maximaal 10 hoogopgeleide civiel techneuten. Het selectieproces bestaat daarom uit zes fases. Na iedere fase zal er een selectie plaats vinden vanuit YER:

 1. Kennismaking
 2. Intake volgens de STAR-methodiek
 3. Competentiemeting + kernwaarden meting
 4. Op basis hiervan wordt er een talentprofiel geformuleerd (persoonlijkheid, kennis, competenties, ambities, ideale werkomgeving, motivatie)
 5. YER beoordeelt jouw talentprofiel en de talentprofielen van de andere sollicitanten. Uiteindelijk worden er 10 mensen geselecteerd voor dit traject.
 6. Contractaanbieding 

Indien alle fases positief zijn, ben jij verzekerd van een baan op maat + leertraject aanvullend op jouw studie Civiele Techniek. Daarnaast ben jij onderdeel van een groep ambitieuze en gemotiveerde young professionals waarmee jij jouw ervaringen kunt delen.

Doorsturen