BIM coordinator utilitaire woningbouw

Doorsturen
 
 • Aanbod Goede arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Construction & Civil Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10005135
 • Locatie Randstad
 • Type overeenkomst Detachering via YER
 • Branche Construction

Over deze vacature

Heijmans ontwikkelt in opdracht voor Heijmans Vastgoed en andere opdrachtgevers duurzame en efficiënte woningen. Binnen Utilitaire Woningbouw bouwen zij aan binnenstedelijke en complexe woontorens. Jouw rol binnen deze projecten is het implementeren van het totale BIM-proces op een project en je beheert en coördineert vooraf gestelde basisuitgangspunten.

Functie

Dit ga je doen?

De ene dag ben je op pad en overleg je met externe co-makers over de modellen van de kozijnen, elektrotechnische installaties of dakelementen. De andere dag ben je op je project en overleg je met werkvoorbereiders of ontwerpmanagers over de voortgang van een project.

Naast de werkzaamheden op het project lever je een hele grote bijdrage in het implementeren van digitaal bouwen binnen de projecten en afdelingen. Jij draagt bij aan de ontwikkeling van de organisatie op het gebied van BIM door coaching en training op de projecten en ben je actief bezig met opstellen van BIM-standaarden welke bijdragen aan het primaire bouwproces, zodat we het op de volgende projecten weer slimmer en beter kunnen uitvoeren.

Als BIM coördinator ben je op een belangrijk digitaal knooppunt in de bouwwereld. Samen met gedreven collega’s draag je bij aan de missie van Heijmans: slimmer bouwen. In 2023 willen ze de eerste digital twin gerealiseerd hebben. Dit houdt in dat ze gebouwen en installaties eerst digitaal bouwen en testen, zodat ze die in de daadwerkelijke uitvoering foutloos kunnen realiseren. Een grote stap waar jij aan kunt bijdragen. Je denkt volop mee in mogelijkheden en innovaties die ze binnen het Utilitaire Woningbouw kunnen doorvoeren.

Hoe omgaan met locatie? Projecten in de randstad en vestiging in Rosmalen. Zoeken naar iemand uit de randstad.

Bedrijf

Samen met zo’n 65 collega’s vorm je Heijmans utilitaire woningbouw. Ze zijn groot, maar toch ook klein. En goed in wat ze doen. Van advies, ontwerp en realisatie tot onderhoud en beheer. Hier worden ze alleen nog maar beter in. Hun focus ligt namelijk op verbeteren, verslimmen en verduurzamen. Dit doen ze door vooruit te kijken en de gebruikers van de wegen, gebouwen en woningen die ze bouwen en onderhouden centraal te stellen. Hun welzijn en wensen staan altijd voorop. Net als veiligheid. Ze zetten grote digitale stappen, bieden datagedreven diensten, gaan voor 100% circulair en energieneutraal bouwen en willen de beste werkgever zijn in hun sector. Hun kracht? Samenwerken en altijd naar elkaar blijven luisteren. Met plezier naar je werk gaan en de vrijheid om mee te denken vinden zij belangrijk. Net als jouw verantwoordelijkheidsgevoel voor het werk dat je doet. Wil je jezelf verder ontwikkelen? Jij bent de regisseur van je eigen loopbaan.

Aanbod

Wat je van ons mag verwachten

 • Een prettige werksfeer: als collega’s staan ze altijd voor elkaar klaar en komen ze regelmatig samen om hun successen te vieren.
 • Een warm welkom: je krijgt letterlijk een Heijmans-welkomstpakket. Tijdens twee introductiedagen maak je uitgebreid kennis met het bedrijf, daarna volg je drie maanden een inwerktraject. Jouw persoonlijke buddy wijst je de weg en beantwoordt je vragen.
 • Veel opleidingsmogelijkheden, onder meer via hun eigen Heijmans Academie en via praktijkgerichte trainingen, gegeven door je eigen professionele collega’s.
 • Een smartphone, voor een zachte prijs zelfs de allernieuwste, een laptop en een auto van de zaak.
 • 15 ADV

Profiel

Dit ben jij

Jij weet mensen met elkaar te verbinden, gaat de dialoog aan en bent innovatief. Analytisch ben je sterk: je weet precies wat er aan de hand is en hoe je mogelijke problemen kunt oplossen. Met overtuigingskracht presenteer jij je oplossingen aan betrokkenen. Je bent dan ook een kei in communiceren. Verder heb je:

 • Minimaal een hbo-diploma bouwkunde of een vergelijkbaar niveau door ervaring.
 • Minimaal drie jaar ervaring met bouwprojecten.
 • Minimaal vijf jaar ervaring met coördineren.
 • Kennis van Revit, Solibri en Navisworks en ervaring met modelleren.
Doorsturen