Medior/Senior werkvoorbereider/bestekschrijver natuur, land en water

Doorsturen
 
 • Aanbod Goede arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Construction & Civil Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10004976
 • Locatie Zwolle
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever, Detachering via YER
 • Branche Construction

Over deze vacature

Voor de adviesgroep Regionale Ontwikkeling & Infrastructuur van Royal HaskoningDHV zoeken wij een Medior/Senior werkvoorbereider/bestekschrijver natuur, land en water.

Functie

Werk jij graag aan integrale projecten waarin je kunt leunen op top expertise? Hoe vind jij het om in een moderne omgeving te werken met ondernemende collega's, een goede werksfeer waarin je actief gestimuleerd wordt in je persoonlijke ontwikkeling en jij samen met je collega's onze diensten in dit vakgebied verder uit gaat bouwen? Royal HaskoningDHV werkt aan de belangrijke maatschappelijke opgave van onze tijd, zoals integrale gebiedsinrichting, duurzaamheid, energietransitie en waterveiligheid. Deze opgaven vragen om een aanpak waarbij publieke en private partijen én de maatschappij op elkaar ingespeeld zijn, en goed samenwerken. Of het nu gaat om zonneparken, dijk- en kaderprojecten, centrumgebieden of natuurontwikkeling.

Als Medior/Senior werkvoorbereider/bestekschrijver natuur, land en waterde spil in het team bij het uitwerken van plannen voor natuurontwikkelingsprojecten en cultuurtechnische projecten, zoals nieuwe natuurgebieden, beekherstel, waterbergingsgebieden of inrichting van oevers en uiterwaarden. Op basis van de eisen van de opdrachtgever en de input vanuit diverse onderzoeken, teken je zelfstandig en stel je bestekken op. Je verzorgt vervolgens onder andere vergunningaanvragen en werkt mee aan aanbestedingen. Je hebt aandacht en oog voor details en affiniteit met natuurontwikkeling en een gedetailleerde planuitwerking. Je gebruikt je technische en beheersmatige kennis om de wensen van opdrachtgevers te vertalen in uitvoerbare technische ontwerpen en beheerbare natuurprojecten. Zelfstandig en samen met collega’s zorg je voor haalbare duurzame oplossingen.

Bedrijf

Royal HaskoningDHV is een onafhankelijk, internationaal advies-, ingenieurs- en projectmanagementbureau sinds 1881. Royal HaskoningDHV heeft een rijke geschiedenis in het aanbieden van toonaangevende expertise en innovatie en zet zich optimaal in voor de duurzame ontwikkeling van onze leefomgeving. Transparantie en integriteit vormen de basis van hun handelen tijdens contact met klanten en in hun bedrijfsvoering. Met ruim 6.500 consultants en engineers wereldwijd, bieden zij advies en ontwikkelen ze systemen en oplossingen die een positieve bijdrage leveren aan onze leefomgeving.

Het doel is toegevoegde waarde te realiseren voor de publieke en private klanten en tegelijkertijd bij te dragen aan oplossingen voor wereldwijde uitdagingen. Die uitdagingen zijn de groeiende wereldbevolking en de gevolgen voor onze stedelijke gebieden; de vraag naar schoon drinkwater en waterveiligheid; de toenemende druk op verkeer en vervoer; de beschikbaarheid van grondstoffen, de vraag naar energie en anders omgaan met afval. Zij streven naar een positief effect op mens en omgeving. Dit laten ze zien in de uitvoering van hun projecten door met klanten en andere stakeholders initiatieven te nemen tot duurzame ontwikkeling en vernieuwing, en in hun eigen bedrijfsvoering. Zo dragen ze bij aan de ontwikkeling naar een meer duurzame samenleving nu en in de toekomst. Ze staan voor Enhancing society together - samen, met hun klanten en stakeholders, bijdragen aan een betere wereld. 'Samen' is belangrijk omdat naar hun overtuiging zinvolle oplossingen voor de toekomst alleen zo tot stand komen.

Aanbod

Wij geven jou de mogelijkheid om je eigen loopbaan vorm te geven. Je hebt goede doorgroeimogelijkheden en een prima salaris.

 • Werken binnen een enthousiast team die jou snel thuis zullen laten voelen en betrekken in projecten;
 • Veel variatie in projecten en veelzijdigheid in de functie waardoor je de mogelijkheid hebt om breed werkzaam te zijn;
 • Een organisatie die veel oog heeft voor ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden;
 • Uitstekende en flexibele arbeidsvoorwaarden, waaronder flexibele werktijden en moderne (thuis) werkvoorzieningen zodat jij je werk goed kunt doen;
 • En uiteraard werken binnen een van de grootste ingenieursbureaus van Nederland, waarbij innovatie en realisme samengaan.

Profiel

Je bent een werkvoorbereider die goed is in het opstellen van RAW-bestekken, vraagspecificaties en andere contractstukken, voor de realisatie of het beheer van de groene ruimte. Daarnaast stel je kostenramingen op met behulp van de Standaard Systematiek voor Kostenramingen (SSK), dit voor uiteenlopende detailniveaus.

Om deze rol succesvol te vervullen heb je aansluiting op onderstaand profiel:

 • Hbo/IAHL, richting tuin- en landschapsinrichting of gelijkwaardige opleiding
 • Ervaring met RAW-bestekken en technisch tekenwerk in landelijk gebied, zoals natuurontwikkelingsprojecten, beekherstel en inrichting natuurgebieden
 • Affiniteit met natuurinrichting, in staat om een ontwerp op hoofdlijnen te vertalen naar een natuurlijke inrichting in het veld
 • Ervaring met projecten met een grote component grondverzet
 • Bekend met GIS en CAD-systemen of vergelijkbare programmatuur
 • Ervaring met andere contractvormen dan de RAW-systematiek is een pre
 • Markt- en klantgericht, je bent in staat om snel contacten te leggen en je bent daarbij bovendien ook commercieel ingesteld
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
Doorsturen