(Senior) Legal Counsel Litigation

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Legal
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10004663
 • Locatie Amsterdam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Banking & Insurance

Over deze vacature

Uitdagende positie als (Senior) Legal Counsel Litigation voor een gedreven jurist die samen met het team werkt aan het begeleiden van nationale en internationale procedures waar de organisatie betrokken is of dreigt te worden.

Functie

Als (Senior) Legal Counsel Litigation maak je onderdeel uit van een team juristen dat zich vooral bezig houdt met (dreigende) geschillen en rechtszaken. De nadruk ligt daarbij op complexe en omvangrijke zaken die zowel nationaal als internationaal spelen. Je krijgt bijvoorbeeld te maken met arbitrages, mediation, procedures voor rechtbanken in binnen- en buitenland, interne onderzoeken en klachtenmanagement. In deze rol instrueer je advocaten en werkt nauw met hen samen.

Verder adviseer je collega's van Legal en andere afdelingen proactief over relevante ontwikkelingen op het gebied van geschillenbeslechting en aanverwante onderwerpen. Zelfstandig of in teamverband ga je op zoek naar de meest bruikbare en praktische oplossingen. Hierin bestaat veel ruimte voor nieuwe initiatieven.

Bedrijf

Gerenommeerde partij in de financiële sector biedt een interessante en dynamische werkomgeving. Als (Senior) Legal Counsel Litigation maak je onderdeel uit van een team juristen dat zich vooral bezig houdt met (dreigende) geschillen en rechtszaken. Met dit team maak je onderdeel uit van een grotere unit van ongeveer 30 juristen, waarbij de werkzaamheden van de unit zien op litigation, maar ook op bijzonder beheer en asset based financieringen. Deze unit maakt onderdeel uit van de afdeling Legal die op een centrale locatie in Amsterdam alle onderdelen van de organisatie bedient. In specialistische team wordt een brug geslagen tussen theorie en praktijk door nauwe samenwerking met interne klanten.

Legal ondersteunt de verschillende bedrijfsonderdelen bij hun activiteiten door relevante rechtsontwikkelingen te signaleren en daarover te adviseren. De afdeling signaleert en beïnvloedt nieuwe wet- en regelgeving en voert onderhandelingen. Daarnaast worden er regelmatig presentaties en cursussen gegeven over relevante juridische onderwerpen. Ook stellen zij (standaard) documentatie op, beoordelen zij producten en diensten van de organisatie en begeleiden zij gerechtelijke procedures.

De centrale rol van de afdeling Legal zorgt dat je in korte tijd brede kennis van de organisatie krijgt. Een organisatie die zich laat kenmerken door een professionele, maar informele en collegiale cultuur waarbij de balans tussen werk en privé goed wordt bewaard. Persoonlijke ontwikkeling staat hoog in het vaandel en het biedt dan ook veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

Het succes van de organisatie staat of valt met de kwaliteit van de mensen en de ideeën die zij hebben. Verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor hun klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Diversiteit is daardoor voor de organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat iedereen binnen de organisatie zijn of haar kwaliteiten kan ontplooien, wordt een inclusieve cultuur waarin alle collega's zich betrokken en gewaardeerd voelen, gestimuleerd.

Aanbod

Een uitdagende juridische functie in een interessante dynamische werkomgeving. Indien jij de kandidaat bent voor de functie van Senior Legal Counsel Litigation zal het volgende jou worden geboden:

 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling
 • Professionele, maar informele cultuur waarbij de balans tussen werk en privé goed wordt bewaard
 • Goede facaliteiten voor flexibel werken vanuit huis

Profiel

Een praktische jurist die de grote lijnen niet uit het oog verliest. Je bent collegiaal, je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen en uitstekende communicatievaardigheden. Je neemt leiding bij het managen van projecten en stelt je daarbij proactief en flexibel op. Je bent gewend om zelfstandig te werken en overtuigt anderen van je standpunten. Je bent gedreven en vindt het leuk om strategisch na te denken over het verbeteren van de positie van de organisatie.

Je hebt:

 • Een afgeronde wo-studie rechten
 • Ongeveer 6 jaar relevante werkervaring als advocaat, waarvan een aanzienlijk deel in de (internationale) procespraktijk en bij voorkeur ook als bedrijfsjurist
 • Uitstekende schrijf- en adviesvaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels
 • Werkervaring in een (internationale) bedrijfsjuridische omgeving is een pre (bijvoorbeeld opgedaan als (interim-)bedrijfsjurist of als advocaat via een secondment)
Doorsturen