Commissioning Engineer

Doorsturen
 
 • Aanbod Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10004300
 • Locatie Gelderland
 • Type overeenkomst Detachering via YER
 • Branche Engineering

Over deze vacature

Vind je de besturingstechnische kant van machines het meest interessant? Dan kun jij je bij onze opdrachtgever specialiseren op softwaregebied. In dat geval word jij een specialist in het besturingstechnisch aansluiten en inregelen van componenten en units en de inbedrijfstelling van de installatie. Je focust je daarbij op het testen en controleren van de juiste werking en het resultaat van de machine, op zowel besturings- als elektrotechnisch vlak. Indien tijdens het installatieproces software aangepast dient te worden pak jij dat op, in overleg met de Software Designer. Is je interesse gewekt, lees dan snel verder!

Functie

Als Commissioning Engineer ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden, uitvoeren en coördineren van het totale installatieproces, zowel intern op de vestiging als bij de klant op locatie. Je bent voor de klant en collega’s eerste aanspreekpunt en omdat jij van begin tot eind bij het installatietraject aanwezig bent, ben je qua kennis een echte allrounder. Dit betekent dat je zowel mechanische, elektrotechnische als besturingstechnische kennis hebt. Door deze allround kennis ben je in staat het project te sturen, technische problemen op te lossen en collega’s en de klant te adviseren. Je verdeelt de werkzaamheden binnen het project, bent verantwoordelijk voor het (laten) opbouwen, testen en afwerken van machines en zorgt voor communicatie richting de interne organisatie tijdens de installatiefase. Daarnaast signaleer je technische, technologische en organisatorische problemen bij de inbedrijfstelling en draag je zorg voor passende oplossingen, in overleg met de interne organisatie.  

Bedrijf

Onze opdrachtgever ontwikkelt en produceert machines voor de voedingsmiddelenindustrie. Ze zijn met ruim 500 collega’s actief in bijna 60 landen, hebben verkoopkantoren in Duitsland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk, de VS en China en hebben wereldwijd meer dan 1.000 productiesystemen geleverd, onder andere aan de grootste voedselproducenten ter wereld. Dit heeft hun een positie in de internationale top opgeleverd. Zij beheersen het totale spectrum, van verkoop, engineering, productie en montage op onze productiesites, tot eindmontage en inbedrijfstelling bij onze klanten. Deze organisatie wordt gekenmerkt door een echte hands-on mentaliteit waar een informele sfeer hangt; samen staan ze voor kwaliteit!

Aanbod

Het betreft een functie waar je in dienst komt bij YER en gedetacheerd wordt. Dit met de intentie om na een detacheringsperiode van minimaal 12 maanden in dienst te treden bij de opdrachtgever.

Onze arbeidsvoorwaarden op een rij:

 • Concurrerend vast salaris, afhankelijk van kennis en ervaring;
 • 25 vakantiedagen en 8,33% vakantietoeslag;
 • 13 ADV-dagen
 • Reiskostenvergoeding;
 • Extra-urenregeling: uitbetaling in salaris of tijd voor tijd;
 • Intensieve en persoonlijke begeleiding;
 • Kans op deelname aan een persoonlijk coachingstraject;
 • Vakgerichte trainingen of een compleet opleidingstraject.

Profiel

Met een opleidingsachtergrond in Elektrotechniek, Industriële Automatisering, Mechatronica of vergelijkbaar kom je in aanmerking voor deze functie. Je hebt bij voorkeur ervaring met Siemens S7 TIA Portal software. Indien je hier geen ervaring mee hebt, zullen zij je hier intern in opleiden. Je hebt ervaring in de machinebouw en met het aansturen van projecten en mensen. Tevens heb je een reisbereidheid van 40% (wereldwijd) en beheers je de Engelse taal en bij voorkeur ook de Duitse taal.

Doorsturen