First Line Engineer

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied Engineering
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10004004
 • Locatie Gelderland
 • Type overeenkomst Detachering via YER
 • Branche Manufacturing, Engineering

Over deze vacature

Ben jij in staat om structurele technische problemen te signaleren en mee te denken over oplossingen en aanpassingen van eigen machines? Ligt jouw interesse ook in het meedenken over processen en bijbehorende verbeteringen binnen de afdeling Service? Lees dan snel verder en solliciteer!

Functie

Jouw doel als First Line Engineer is het zo adequaat mogelijk oplossen, dan wel voorkomen van technische klantvragen c.q. technische problemen zodat er een hoge klanttevredenheid gerealiseerd kan worden. Je bent een veelzijdige specialist en hebt kwaliteit en servicegerichtheid hoog in het vaandel staan. Bij technische problemen bellen de klanten jou op, jij weet met je klantgerichte houding aan de juiste informatie te komen en deze vakkundig en efficiënt te interpreteren. Indien het niet mogelijk is om het technisch mankement telefonisch op te lossen vanaf kantoor, dan kan het zijn dat je afreist naar de locatie van de klant waar je het technische probleem met jouw kennis oplost, zodat de klant haar machine zo spoedig mogelijk weer in gebruik kan nemen. Je komt in een team van 18 enthousiaste collega's, waaronder First Line Engineers, Service Coördinatoren, Spare Parts Engineers en Secretarieel Medewerkers. In deze functie rapporteer je aan de Manager Service. De vacature First Line Engineer is een uitbreiding op het team.

Bedrijf

Onze opdrachtgever ontwikkelt en produceert machines voor de voedingsmiddelenindustrie. Ze zijn met ruim 500 collega’s actief in bijna 60 landen, hebben verkoopkantoren in Duitsland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk, de VS en China en hebben wereldwijd meer dan 1.000 productiesystemen geleverd, onder andere aan de grootste voedselproducenten ter wereld. Dit heeft hun een positie in de internationale top opgeleverd. Zij beheersen het totale spectrum, van verkoop, engineering, productie en montage op hun eigen productiesites, tot eindmontage en inbedrijfstelling bij klanten. Deze organisatie wordt gekenmerkt door een echte hands-on mentaliteit waar een informele sfeer hangt; samen staan ze voor kwaliteit!

Aanbod

Het betreft een functie waar je in dienst komt bij YER en gedetacheerd wordt. Dit met de intentie om na een detacheringsperiode van minimaal 12 maanden in dienst te treden bij de opdrachtgever.

Onze arbeidsvoorwaarden op een rij:

 • Concurrerend vast salaris, afhankelijk van kennis en ervaring;
 • 25 vakantiedagen en 8,33% vakantietoeslag;
 • 13 ADV-dagen
 • Reiskostenvergoeding;
 • Extra-urenregeling: uitbetaling in salaris of tijd voor tijd;
 • Intensieve en persoonlijke begeleiding;
 • Kans op deelname aan een persoonlijk coachingstraject;
 • Vakgerichte trainingen of een compleet opleidingstraject.

Profiel

Om de functie van First Line Engineer goed te kunnen vervullen, beschik je over een afgeronde technische mbo- of hbo-opleiding op het gebied van elektrotechniek, industriële automatisering, mechatronica of procestechnologie. Je brengt bij voorkeur minimaal 5 jaar relevante werkervaring bij een internationale machinebouwer met je mee. Ook heb je ervaring met het programmeren van de software Siemens (S7/TIA Portal). 

Om de klanten goed te woord te staan dien je te beschikken over goede communicatieve vaardigheden. Daarnaast ben je in staat om overzicht te bewaren en veerkrachtig te reageren op werkdrukte. Aangezien technische problemen c.q. storingen niet altijd telefonisch op te lossen zijn, ben je bereid te reizen (nationaal en internationaal) en consignatiediensten te draaien. Je dient tevens in het bezit te zijn van een B-rijbewijs en de Nederlandse, Engels en bij voorkeur Duitse taal te beheersen.

Doorsturen