HR Business Partner met een Beta-focus

Doorsturen
 
 • Aanbod Aantrekkelijke en duurzame arbeidsvoorwaarden
 • Vakgebied HR
 • Dienstverband Fulltime, Parttime
 • Vacaturenummer VAC-10003285
 • Locatie Rotterdam
 • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
 • Branche Energy, Gas, Water

Over deze vacature

In Rotterdam zeggen ze ‘niet lullen, maar poetsen’. Dat betekent dat jij vanaf dag één aan de slag gaat met uitdagende projecten. Waaronder de introductie van een keuzebudget, het herontwerpen van een performancecyclus, het ontwikkelen van een HR-dashboard. Voor Greenchoice en dochter KiesZon. Nieuwsgierig geworden en ben je toe aan een kansrijke- tweede of derde- stap in je loopbaan als HR professional? Lees dan verder!

Functie

De functie: veelzijdige HR-adviesfunctie met eigen aandachtsgebied

Je wordt HR Business Partner voor het ‘financiële domein’ binnen Greenchoice. Je werkt samen met de CFO en managers van teams als Finance, Business Intelligence en IT, waarvan één team werkzaam is op de vestiging in Nijmegen. Je zorgt ervoor dat deze teams zich verder ontwikkelen in lijn met de competenties die nodig zijn voor verdere groei. Je bent strategisch inhoudelijk adviseur en sparringpartner in alle voorkomende HR-zaken. Je biedt proactief HR-oplossingen die perfect passen bij de teams en doelen die zij voor ogen hebben. Daarnaast creëer je teamspirit binnen het managementteam. Samengevat uit zich dat in een functie met zowel strategische en tactische projecten als operationele reguliere HR-werkzaamheden (o.a. W&S, verzuimmanagement, enz.).

Alle HR Business Partners in het team zijn ‘thought leader’ op één of meerdere HR-thema’s, zoals cultuur en leiderschap, arbo en verzuim, leren en ontwikkelen, etc. Ook jij neemt zo’n positie op je. Compensation & benefits is jóuw expertise. Jij krijgt dé belangrijke taak om ons beloningsbeleid en -systeem perfect te laten aansluiten bij onze organisatiestrategie. Jij bent de specialist als het gaat om flexibele arbeidsvoorwaarden, performancemanagement en projectmanagement. Je signaleert ontwikkelingen, trends, wetswijzigingen en vraagstukken op het gebied van arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen, je peilt en creëert draagvlak voor vernieuwing, en vertaalt deze naar beleidsvoorstellen, bedrijfsregelingen en HR-instrumenten. Omdat Greenchoice en dochteronderneming KiesZon niet aangesloten zijn bij een CAO, heb je daarin alle creatieve ruimte. Verder vertaal je HR-data naar rapportages en voorspellende analyses en lever je cijfermatige, fact based input aan diverse business cases. 

Bedrijf

Greenchoice en dochter KiesZon

Greenchoice is dé duurzame energieleverancier van Nederland. Het is haar ambitie om marktleider te worden in het meest groene segment van de energiemarkt. Dat lukt door krachten te bundelen! In hun strategie Duurzaam Dichtbij streven ze ernaar in 2023 ruim 700.000 huishoudens, bedrijven en gemeenten te voorzien van groene energie, waarvan 40% zelf betrokken is bij eigen opwek. Bijvoorbeeld met zonnepanelen van onze dochter KiesZon. Zo zijn zij de versneller en verbinder in de lokale energietransitie.

Het team HR: duurzaam en innovatief

Zij zijn een gedreven, doelgericht team: jong (gemiddeld 34 jaar), ambitieus en volop in ontwikkeling. Drie van de elf collega’s werken in Rosmalen bij KiesZon. Samen vormen wij één HR-team. De kerntaak is het creëren van een optimale sfeer en werkomgeving voor onze medewerkers, zodat zij op hun beurt kunnen zorgen voor trouwe en tevreden klanten. Ze krijgen energie van bouwen aan een duurzaam HR-beleid met innovatieve instrumenten. Met als resultaat: een mooie 8,0 als medewerkerstevredenheidcijfer. 

Aanbod

Uitstekende arbeidsvoorwaarden. Werken bij Greenchoice betekent ook kiezen voor duurzaamheid. Je bent dan ook bereid om met het openbaar vervoer of de fiets te reizen. Greenchoice heeft een nieuwe locatie, op 5 minuten loopafstand van Rotterdam CS. Je woont bij voorkeur op maximaal een uur reistijd.

Profiel

Jouw profiel: resultaatgerichte verbinder:

 • Je hebt een relevante HBO/WO-opleiding (HRM, arbeids- en organisatiepsychologie of bedrijfskunde)
 • Je hebt minstens vijf jaar ervaring in een stevige HR-adviesfunctie
 • Je hebt relevante werkervaring op het gebied van Compensation & Benefits 
 • Je werkt planmatig en hebt ervaring met projectmanagement
 • Je bent een echt bèta: analytisch en van werken met Excel word jij heel blij (en wij ook!)
 • Je blinkt uit in samenwerken en bent een overtuigende gesprekspartner voor al je stakeholders
 • Je bent voor 32-36 uur per week beschikbaar, in ieder geval op dinsdagen en vrijdagen
 • Je bent bereid om van tijd tot tijd naar onze vestigingen in Rosmalen en Nijmegen te reizen
 • Het is een pre als je bekend bent met Afas Profit en Insite als personeelsinformatiesysteem en/of HAY als functiewaarderingsmethodiek
Doorsturen