Octrooigemachtigde in opleiding

Doorsturen
 
  • Aanbod Overtuigende arbeidsvoorwaarden
  • Dienstverband Fulltime
  • Vacaturenummer VAC-06207300
  • Locatie Amsterdam
  • Type overeenkomst In dienst van opdrachtgever
  • Branche Legal

Over deze vacature

Een baan waarin je technische expertise noodzakelijk is en je die tegelijkertijd uitbreidt met specifieke juridische kennis. Een baan waarin je individueel opereert. Een baan waarin je gezien wordt als een raadsman of -vrouw in spannende materie.

Functie

Als octrooigemachtigde treed je op namens cliënten: je analyseert de technologie, schrijft een octrooi-aanvraag, voert rechtszaken rondom mogelijke inbreuk, adviseert over innovatie-strategie, inclusief aanval op andermans en verdediging van eigen innovatie.

In deze volwaardige baan word je na drie à vier jaar officieel Europees Octrooigemachtigde. In deze periode leer je het vak terwijl je werkt. Tegelijkertijd (ongeveer een dag per week) volg je een octrooi juridische opleiding waarmee je je voorbereidt op het kwalificerende examen. Heb je dit behaald, dan schrijf je je in het register van Europees Octrooigemachtigden.

Tijdens de opleiding werk je onder de hoede van een tutor: een ervaren octrooigemachtigde. En natuurlijk wil je werkgever je na je kwalificatie graag in dienst houden.

Bedrijf

Een octrooi is het recht anderen te verbieden de technologie die in het octrooi is vastgelegd te gebruiken of na te maken.

Mijn opdrachtgevers zijn zogeheten octrooikantoren: een met een advocatenkantoor vergelijkbare commerciële dienstverlener die innovatieve, hoog-technologische bedrijven adviseert bij de bescherming van hun octrooipositie dan wel de aantasting van de octrooipositie van concurrenten.

Aanbod

De opleiding zelf is intellectueel uitdagend, ook op terreinen waar je je misschien nog niet bewezen hebt: recht, taal en commercie. Voor en na de afronding van de opleiding zijn de verdiensten bovengemiddeld en kun je moeiteloos overal in Europa aan de slag.

Profiel

Je hebt in ieder geval een academische opleiding in een technisch-exacte wetenschap. Daarnaast beschik je over een behoorlijke taligheid en de communicatieve vaardigheden die passen bij het beroep van een verlener van zakelijke diensten van hoog niveau. Je bent er niet bang voor dat jouw kennis het product van je werkgever is en dat jouw naam 'op de verpakking staat'. Je stelt het op prijs dat jouw inbreng als de jouwe herkenbaar is voor opdrachtgevers. Anders gezegd: de reguliere engineeringsbaan, waarin je bijdrage onherkenbaar verdwijnt in techniek, is aan jou niet besteed.

Doorsturen