Project Controller Civiel

Doorsturen
 
 • Aanbod Marktconform
 • Vakgebied Finance
 • Dienstverband Fulltime
 • Vacaturenummer VAC-10003244
 • Locatie Breda
 • Type overeenkomst Detachering via YER
 • Branche Construction

Over deze vacature

Heb jij als project controller ervaring in de bouw en/of aannemerij en ben jij op zoek naar een functie met veel afwisseling? En werk je graag samen in een jong en ambitieus team waarbij je zowel op kantoor als op onze projecten aanwezig bent? Dan is dit DE baan waar jij je ei in kwijt kan!

Functie

Als project controller ben jij verantwoordelijk voor het inzichtelijk maken van de financiën rondom onze projecten. Je analyseert en controleert de cijfers en zorgt voor een accurate verslaggeving, zodat je het management van de benodigde informatie kunt voorzien. Daarnaast ben je in jouw rol sparringpartner van het projectteam waarbij jij een controlerende en signalerende functie hebt. Is het project juist gefinancierd, ligt de uitvoering nog wel op schema en wanneer mogen we wat factureren? Je bewaakt onder andere of het meerwerk juist geregistreerd wordt en of dit binnen de afspraken van het contract valt en stel je tijdig periodieke rapportages op. Samen met het projectteam maak je de prognoses en dat is soms nog best een uitdaging, want de ene collega is misschien wat conservatiever daar waar een andere collega bijvoorbeeld heel optimistisch is. Je moet dus kritisch zijn op de informatie die jou wordt aangedragen en goed durven doorvragen. Het is namelijk jouw verantwoordelijkheid dat er een realistische en betrouwbare prognose op papier komt te staan.

Dynamisch is jouw functie absoluut, want geen dag is hetzelfde. Zo voer je jouw werkzaamheden niet alleen uit vanuit ons hoofdkantoor, maar ook een aantal dagen per week vanuit onze projectlocaties. Je hebt meerdere projecten tegelijkertijd onder je hoede die qua omvang variëren van een paar duizend euro tot maximaal 25 miljoen waarbij je nauw samenwerkt met de business controller en de projectmanagers. Samen zorgen jullie ervoor dat onze projecten optimaal opgevolgd en bijgestuurd kunnen worden. Nacalculaties, kostprijsberekeningen, procesoptimalisaties, ze behoren allemaal tot jouw takenpakket. Genoeg variatie dus om er zeker van te zijn dat je iedere dag voldoende uitgedaagd wordt!

Bedrijf

YER is een internationaal arbeidsbemiddelingsbureau voor vaste en tijdelijke functies, gericht op professionals met een Bachelor-, Master- of PhD-titel. Met negen kantoren in Nederland en zo'n 250 consultants heeft YER landelijke dekking en is het een sterk vertegenwoordigd merk. YER is ook internationaal actief met vestigingen in de Verenigde Staten en België. Bovendien hebben we onlangs YER Executive opgericht. Dit is hét label voor het hogere segment (€ 70.000 - € 200.000 vaste posities en interim-management).

Je wordt onderdeel van het leukste recruitment/detacheringsbureau van Nederland, waar elke 'Yeriaan' met passie naar het werk gaat om onze opdrachtgevers en kandidaten verder te helpen in hun weg naar succes. De bedrijfscultuur staat voor ondernemerschap, onafhankelijkheid en vrijheid. Dit zorgt ervoor dat intrinsieke motivatie de belangrijkste drijfveer is voor onze medewerkers. Bovendien hebben wij een bijzonder informele bedrijfscultuur, waarbij regelmatig events worden georganiseerd om je collega's beter te leren kennen. Elke vrijdagmiddag is er een borrel in onze eigen beruchte bruine kroeg in Amsterdam.

Aanbod

Wij bieden;

-Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

-Uitdagende multidisciplainere projecten

-Auto en laptop van de zaak

-Diverse interne opleidingsmogelijkheden

-25 vakantiedagen + 13 ADV dagen

-Mogelijkheid tot thuiswerken

-8% vakantiegeld

Profiel

 • Je bent analyitsch en cijfermatig sterk en weet goed overzicht te houden. Daarnaast ben je een teamspeler, maar als de situatie daarom vraagt durf je ook met de vuist op tafel te slaan. Je hebt een overtuigende en doortastende persoonlijkheid, je weet te motiveren en te overtuigen. Je benadert zaken analytisch en door jouw kritische blik ben je een stevige gesprekspartner. Je bewaakt de voortgang van een project en stuurt op processen. Verder:
 • • Heb je een afgeronde opleiding op HBO niveau, bij voorkeur bedrijfseconomie, finance and accounting of vergelijkbaar
 • • 3-5 jaar aantoonbare werkervaring in de richting van project control
 • • Heb je goede kennis van diverse ERP systemen, bij voorkeur SAP
Doorsturen