Aandacht voor praktijkcases tijdens masterclass YER Public

08-04-2015

De tweede YER Public Masterclass vond vorige week plaats op ons kantoor in Amsterdam. Ook deze editie met als thema "Verdieping van de drie D's", waarbij dieper werd ingegaan op de decentralisaties van participatie, Wmo en jeugdzorg, werd druk bezocht door onze gedetacheerde collega's uit het hele land.

De middag werd geopend door consultants Esther Ollefers en Jurgen Theunissen, Operationeel Directeur Johan Overgaauw en HR Manager Menno van der Lely. Vervolgens werd René Schouw, werkzaam als Handhaver, naar voren geroepen. Hij liet iedereen geboeid luisteren naar zijn ervaringen met YER en in het vak als Handhaver. Ter afsluiting van zijn verhaal vertelde hij een interessante anekdote uit zijn loopbaan.

Jurgen Theunissen: "Dit nieuwe onderdeel is bedoeld om gedetacheerden een podium te geven, zodat ze elkaar meer kunnen vertellen over hun ervaringen met YER en werkzaamheden. Ondanks dat ze allemaal in het sociaal domein werken, is er natuurlijk een grote variëteit aan functies en vooral ook de invulling daarvan. Dit is een uitstekende en leuke manier om daar aandacht aan te besteden. We willen dit onderdeel zeker voorzetten bij volgende YER Public events."

Vervolgens gingen de aanwezigen in drie kleinere groepen aan de slag met de experts. Christian de Kriek van adviesbureau Publieke Verandering en Ria Vrolijk van stichting MEE namen de groep 'Wmo' onder hun hoede. Sandra Penterman, werkzaam als trainer, adviseur én kwaliteitsmedewerker WWB en WMO, hield zich bezig met de gedetacheerden op het vlak 'inkomen'. De groep 'werk' werd begeleid door Dorotheé Beens, van trainings- en consultancybureau Eigenwijsz, gericht op het publiek domein. Naast alle 'ins en outs' van de decentralisaties, werd er in de groepen uitgebreid aandacht besteed aan de praktijkcases, specifieke vragen en best practices van de gedetacheerden.

YER Public organiseert deze kennissessie regelmatig. Johan Overgaauw: "Ontwikkeling van onze werknemers vinden wij erg belangrijk, zodat zij altijd meerwaarde kunnen bieden bij onze opdrachtgevers. Het zijn leerzame middagen om hun kennis up-to-date te houden en daarnaast ook nog eens gezellige momenten om YER-collega's te ontmoeten die bij andere gemeentes werken en ervaringen te kunnen uitwisselen."

Aandacht voor praktijkcases tijdens masterclass YER Public

 

Werken voor YER Public
YER Public biedt uitdagende detacheringsopdrachten voor specialisten binnen het sociaal domein. We bieden uitstekende begeleiding voor de professionals die voor ons komen werken. Heb je na het lezen van dit artikel interesse om ook voor YER Public aan de slag te gaan? Neem dan direct en vertrouwelijk contact op met Johan Overgaauw (Operationeel Directeur), johanovergaauw@yer.nl of 06 29 23 91 95

Lees meer over YER Public of lees de verhalen van professionals die de stap naar YER al maakten