Is jouw auto voor morgen winterklaar?

blog auto winterklaar.jpg

Een groot deel van onze kandidaten zitten veel in de auto. We komen nou eenmaal niet onder de files uit, maar we kunnen wel tijd besparen door onze auto winterklaar te maken. Is jouw auto voor morgen al winterklaar gemaakt? We geven je een aantal tips om je voor te bereiden op deze vrieskou.

Wat kun je doen tegen en tijdens de kou:

Behandel de rubbers van je portieren en de achterklep met talkpoeder of zuurvrije vaseline. Dit voorkomt het vastvriezen van je portieren. Zorg dat je slotontdooier bij de hand hebt indien je de deur niet open krijgt. Mocht je dit niet hebben, dan werkt het ook om warme lucht door je vuist heen te blazen in het sleutelgat. Dit kan alleen wel even duren. Wat ook kan helpen is om ‘s avonds een stukje tape over je sleutelgat te plaatsen.

Krab eerst je ramen voordat je de auto start. Het stationair laten draaien van de motor is slecht voor je motor en ook voor het milieu. Gooi in ieder geval geen warm water over je ruiten heen. Dit vergroot namelijk de kans op barstjes. Je hebt een ontdooispray die je op je voorruit kunt spuiten.  Je kunt het krabben voorkomen door in de avond een foliedeken of autohoes te gebruiken. Zorg dat je in de auto een handdoek of zeem heb liggen om eventueel de binnenkant van je ramen weer zichtbaar te maken.

Check of de ruitensproeier nog werkt en of er nog voldoende vloeistof in zit. Voeg hierbij antivries toe. Door regen of sneeuwval is het belangrijk dat je zicht goed blijft op de weg. Controleer daarom altijd of je wissers nog goed werken en geen strepen achterlaten. Maak de ruitenwissers voorzichtig los indien je ruit is bevroren. En zet ze altijd uit na elke rit.  Dit voorkomt dat je de ruitenwissers beschadigd indien ze vastgevroren zitten.

Parkeer de auto niet op de handrem bij vorst. Dit voorkomt dat de kabel vastvriest en je gewoon weg kunt rijden.

Zorg voor een juiste bandenspanning. Dit zorgt ervoor dat de auto optimaal bestuurbaar is en je remweg korter is. Daarnaast verkleint het de kans op slippen bij regen en sneeuw. Kies het liefst voor winterbanden. Deze zijn speciaal ontwikkeld om meer grip en minder slip te bieden tijdens de winterse omstandigheden.

En wat denk jij, kom jij zo met je auto de winter door?

Datum: maandag 21 januari 2019