Finance professionals aan de slag met hun personal brand

10-02-2016

Wie ben je, wat doe je en wat is jouw toegevoegde waarde? Een greep uit de vragen die gisteren werden gesteld tijdens de Masterclass Personal Branding voor interim professionals van YER Finance. De professionals kregen onder leiding van coach en trainer Kees van Leeuwen de gelegenheid om in twee uur te sparren over hun personal brand en het verbeteren van de zelfpresentatie.

Consultants Marco van Rooij en Leontine Vertegaal heetten de aanwezigen van harte welkom op het YER kantoor in Eindhoven. Er was een gevarieerde groep aanwezig van interim professionals van Finance en Supply Chain, onder andere werkzaam bij Philips, ASML en Alliander.

Van talent naar personal brand
Kees van Leeuwen, coach en trainer op het gebied van personal development, leidde de Masterclass ‘Van talent naar personal brand’. Hij begon met goed nieuws voor de professionals; “Dit is absoluut geen Masterclass die alleen uit zenden bestaat, je gaat volop zelf met jouw personal brand aan de slag!” Tijdens de Masterclass was er veel ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Er werd gewerkt aan de hand van een stappenplan. Waar wil je als professional voor gaan? Waar onderscheid jij je in? Welke kansen zie je in de markt? Waar wil jij je over vier jaar mee bezig houden?

Elevator Pitch
Belangrijk onderdeel van de Masterclass was de Elevator Pitch. Een handig hulpmiddel om de uitgangspunten van je eigen merk helder te krijgen. Als je één minuut de tijd hebt, wat vertel je dan over wie je bent, wat je doet en wat jouw toegevoegde waarde is? Performance is key in de Elevator Pitch, hier wordt de luisteraar als eerste door getriggerd. Pas daarna zijn woordkeus en inhoud van belang, maar uiteraard kan het één niet zonder het ander. De professionals kregen volop de gelegenheid om hun Elevator Pitch te oefenen en in groepjes te presenteren en evalueren.

Praktische tips
Kees van Leeuwen sloot de Masterclass af met een aantal praktische tips. Google jezelf om op de hoogte te blijven van de zoekresultaten, maar ga ook na wat je laat zien op social media. Ga naar bijeenkomsten om te netwerken. Wees proactief en spreek je ambities uit, maar overdrijf niet. Blijf scherp op je eigen merk! De professionals kregen tenslotte van de consultants de opdracht mee om hun Elevator Pitch uit te schrijven en dit toe te voegen aan hun CV. Al met al een leuke en leerzame sessie!

financeprofessionalspersonalbranding

Werken voor YER Finance
YER Finance biedt uitdagende detacheringsopdrachten voor specialisten binnen de financiële sector. We bieden uitstekende begeleiding voor de professionals die voor ons komen werken. Heb je na het lezen van dit artikel interesse om ook voor YER Finance aan de slag te gaan? Neem dan contact op met de consultants van YER Finance via interimfinance@yer.nl of 040 246 86 68.

Lees meer over YER Finance.