Terugblik inspirerend Support event

28-11-2017
YER-Support-Professionals-NLP-professionals.jpg

Donderdag 23 november organiseerde YER een netwerkbijeenkomst voor onze Support Professionals. Naast de mogelijkheid om te netwerken was trainer en coach Astrid Kies aanwezig voor een inspiratiesessie over NLP.

Wat is NLP?

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is een methode die erop is gericht om de wisselwerking tussen gedachten, gevoelens en gedrag te herkennen en eventueel te veranderen. Welke taal en lichaamstaal gebruik je, welke vragen stel je, hoe kun je goed contact maken en luisteren naar wat er wordt bedoeld? Hoe handig gebruik je taal? Hoe flexibel ben jij in je communicatie?

Gastspreker Astrid Kies sloot de sessie af met drie praktische tips om minder emotioneel te reageren in de communicatie met anderen:

  1. 4 seconden regel
    Voordat je reageert eerst 4 seconden wachten en daarna pas een reactie geven
  2. NIVEA
    NIVEA staat voor: Niet Invullen Voor Een Ander. Dus stel jezelf vooraf de vraag ‘In hoeverre vul ik nu in voor een ander?’
  3. Stel vragen
    Om de feiten boven tafel te krijgen van wat er echt speelt tussen jou en de ander, kun je ervoor zorgen dat je een meester wordt in het stellen van vragen.

Succes

De netwerkbijeenkomst was een succes. We zijn dankzij Astrid weer een stukje wijzer geworden en hebben concrete handvatten gekregen over hoe NLP toegepast kan worden in het dagelijks leven van de Support Professional.

Meer informatie?

Wil je meer weten over wat YER Support Professionals voor jou kan betekenen? Kijk op onze pagina.