YER gedetacheerden creëren meerwaarde tijdens Masterclass Methodisch handelen

15-10-2015

YER Public organiseerde voor de vierde keer een Masterclass voor haar gedetacheerden in het sociale domein. Op het hoofdkantoor in Amsterdam kwamen deze collega`s samen voor de Masterclass “Methodisch handelen”. Daar werd ook bekend gemaakt dat er een YER Kenniscentrum komt. Consultants Jurgen Theunissen en Esther Ollefers organiseerde deze dag. “Het bieden van Masterclasses helpt onze collega`s om meerwaarde te creëren bij opdrachtgevers. De grote opkomst en enthousiasme geeft ons energie om meer Masterclasses te organiseren” aldus Jurgen.

YER Kenniscentrum
De aftrap van de Masterclass werd gegeven door 1 van de YER trainers uit het Sociaal Domein. Daar introduceerde hij het YER Kenniscentrum. Naast de bestaande Masterclasses en Carrière coaching helpt het YER Kenniscentrum bij praktische situaties in het werkveld. De kracht ligt in de kennisdeling waarbij gedetacheerde collega`s elkaar helpen. Zij werken in het werkveld en zij weten daarom als geen ander wat er speelt. Het delen van deze ervaringen helpt men beter te worden in zijn of haar werk.

Drie pijlers
De Masterclasses en Het Kenniscentrum zijn een van onderdelen die YER Public aanbiedt. YER Public hanteert drie pijlers: “Onze aanpak, Jouw carrière”, “Jouw ambitie, Onze uitdaging”, “Jouw vraag, onze kennis”. De essentie die hierin ligt is het beter maken tijdens de loopbaan. Het bieden van ontwikkeling door kennisbijeenkomsten, inspirerende colleges en masterclasses, persoonlijke coaching en traineeships.

Masterclass Methodisch handelen
Evelyn van de Broek en Dorotheé Beens van Coaching en Consultancybureau Eigenwijsz gaven deze inspirerende Masterclass. Methodisch handelen is in een bepaalde situatie systematisch, bewust en overwogen te werk gaan om een vooraf bepaald doel te bereiken m.b.v. een stappenplan. Methodisch handelen, helpt om alles uit werksituaties te halen en niets over het hoofd te zien. De vooroordelen opzij te zetten en tot een realistische beeldvorming te komen. Evelyn en Dorotheé gaven tijdens de Masterclass opdrachten (praktijkcases) en praktische tips en vragen om deze uit te voeren in de praktijk. Het was tijdens de Masterclass niet alleen zitten en luisteren. Na de theorie, werden de aanwezigen in 4 groepen gedeeld. Op deze manier werd het mogelijk gemaakt, de geleerde theorie direct toe te passen en feedback te geven aan elkaar.

Borrel en diner
Na de Masterclass kwamen de consultants, gedetacheerde en trainers samen om de dag af te sluiten. Naast lekkere hapjes en drankjes werd er kennis uitgewisseld en leerde men elkaar beter kennen. Men vond het een leerzame middag om de kennis up-to-date te houden en tevens een gezellig moment om YER-collega`s te ontmoeten die bij andere gemeentes werken.

Werken voor YER Public
YER Public biedt uitdagende detacheringsopdrachten voor specialisten binnen het sociaal domein. We bieden uitstekende begeleiding voor de professionals die voor ons komen werken. Heb je na het lezen van dit artikel interesse om ook voor YER Public aan de slag te gaan? Neem dan direct en vertrouwelijk contact op met Johan Overgaauw (Operationeel Directeur), johanovergaauw@yer.nl of 06 29 23 91 95

 Masterclass Methodisch Handelen 2

Lees meer over YER Public of lees de verhalen van professionals die de stap naar YER al maakten.