Traineeship Installatietechniek

Dagelijks werken installateurs, bouwbedrijven en ingenieursbureaus aan het verbeteren en verduurzamen van gebouwen die steeds slimmer worden: Smart Buildings. Hiervoor zijn getalenteerde technici nodig, die up-to-date zijn met de modernste installatietoepassingen. 

Je wordt in twee jaar tijd opgeleid in meerdere technische disciplines én ontwikkelt soft- en business skills, die goed van pas komen wanneer je straks werkt aan de gebouwen van de toekomst! Wil jij je ontwikkelen tot zo’n volleerd installatietechnicus die de gebouwen van de toekomst mede vormgeeft? Kies dan voor het Talent Development Programme Installatietechniek. 


Over het Talent Development Programme Installatietechniek

Tijdens dit Talent Development Programme leer je over het ontwerp, onderhoud, beheer óf de realisatie van gebouwen. Dit doe je door het intensieve opleidingsprogramma te doorlopen en daarnaast werkervaring op te doen bij een installatiebedrijf. Je werkt als engineer of werkvoorbereider binnen complexe bouwprojecten. Een uitdagende en belonende combinatie van leren en werken dus! Het programma vindt plaats in samenwerking met:

Hogeschool van Arnhem en Nijmegenhan-logo-175x100

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is dé specialist als het gaat om inhoudelijke vakken voor installatietechniek. Je neemt voor het Talent Development Programme deel aan de Associate degree opleiding Gebouwgebonden Installatietechniek (GGIT). Het unieke aan deze opleiding is dat de docenten specialisten zijn uit de markt en zelf werkzaam zijn bij toonaangevende bedrijven. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer het maken van een installatietechnisch ontwerp, duurzaamheidskeuzes, bepalen energieprestatie, kostenraming, onderhoud, wet- en regelgeving. Na het succesvol afronden van dit tweejarige ontwikkeltraject ontvang jij je Associate degree GGIT. 

Boertien Vergouwen Overduinbob-logo-175x100

YER staat voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Persoonlijke ontwikkeling draagt bij aan groei, prestatie en werkplezier. Deze visie delen wij samen met Boertien Vergouwen Overduin, dé specialist in het verzorgen van trainingen in soft- en business skills. De trainingen worden gegeven door ervaren trainers en acteurs, zodat je het beste uit jezelf kunt halen. Het programma biedt leerlijnen die betrekking hebben op klantgerichtheid, communicatie, management & leiderschap en persoonlijke effectiviteit. Samen staan we voor kwaliteit en persoonlijke aandacht, waar leren moet leiden tot resultaat en je verder helpt je persoonlijke doelen te realiseren!

Tijdens dit programma ontvang je deze trainingen:
SOFT SKILLS   BUSINESS SKILLS
 • Effectief Communiceren
 • Samenwerken
 • Timemanagement
 • Assertiviteit
 • Intervisie
 • Training naar keuze
 
 • Commerciële Business Skills
 • Effectief Beïnvloeden
 • Projectmatig werken
 • Presenteren met impact
 • Intervisie
 • Training naar keuze

Wat ga je doen?

Groeien gaat sneller met een coach. Onze coaches en psychologen zijn objectief en helpen je bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Samen met jou stellen we jouw Persoonlijke Ontwikkelingsplan (POP) op: waar sta je nu en waar sta je over twee jaar? We helpen je leerdoelen en groeiambities te realiseren zodat jij jezelf nóg sneller ontwikkelt.


Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde mbo-opleiding richting elektrotechniek, werktuigbouwkunde, ICT of vergelijkbaar. Bij voorkeur aangevuld met 0-3 jaar werkervaring bij een installateur. 
 • Óf je hebt een afgeronde hbo-opleiding riching technische bedrijfskunde, elektrotechniek, werktuigbouwkunde, bouwkunde, technische natuurkunde, ruimtelijke ontwikkeling of vergelijkbaar.
 • Leergierig, communicatief sterk en besluitvaardig.

Geïnteresseerd?

Ben je enthousiast over het Talent Development Programme Installatietechniek? Reageer dan direct door je vrijblijvend in te schrijven via de gele link op deze pagina. Het programma start in september 2020 (eerder of later is ook mogelijk in overleg).

Nog vragen? Neem contact op met:

 

Vera Tielbeek

Team Lead Bouw & Installatietechniek
Bel icon white +31 0(6) 273 301 22
Mail icon blue veratielbeek@yer.nl
Vera-Tielbeek-174x250.jpg