Traineeship Installatietechniek

Wil jij je ontwikkelen tot volleerd installatietechnicus die de smart buildings van de toekomst mede vormgeeft? Kies dan voor het traineeship Talent Development Programme Installatietechniek. Ga direct aan het werk binnen uitdagende real-life installatieprojecten, volg diverse trainingen én een twee jaar durende associate degree-opleiding in meerdere technische disciplines. De toolbox waarmee jij de gebouwen van de toekomst mede gaat vormgeven, is aan het eind van de rit compleet gevuld. Je bent dan 100% klaar voor jouw carrière in de installatietechnische sector…


Over het Talent Development Programme Installatietechniek

Er heerst een flink tekort aan professioneel geschoolde installatietechnici. YER signaleerde dit probleem en bedacht een oplossing die is gericht op zowel installatiebedrijven als ambitieuze technische young professionals: het Talent Development Programme Installatietechniek. In samenwerking met de HAN University of Applied Sciences en Boertien Vergouwen Overduin leiden wij met dit werk-leerprogramma recent afgestudeerden versneld op tot experts in de installatietechniek.

Je wordt als deelnemer in twee jaar tijd opgeleid binnen meerdere technische disciplines, intensief persoonlijk gecoacht en ontwikkelt interpersoonlijke en zakelijke vaardigheden. Gelijktijdig werk je aan installatietechnische projecten binnen YER’s uitgebreide netwerk van bedrijven.

Leren

Tijdens het Talent Development Programme Installatietechniek leer je doelgericht over meerdere technische disciplines. Na dit intensieve ontwikkeltraject ontvang jij jouw Associate Degree Gebouwgebonden Installatietechniek (GGIT).

Aan de hand van onder meer een persoonlijk ontwikkelingsplan en persoonlijke coachingsessies met een gecertificeerd psycholoog, moedigt YER je daarnaast aan om het beste uit jezelf te halen. Onze unieke soft skills en business skills trainingen maken het leertraject compleet.

ASSOCIATE DEGREE GGIT
Je doorloopt de associate degree-opleiding Gebouwgebonden Installatietechniek (GGIT). Het unieke aan deze opleiding is dat de docenten specialisten uit het werkveld zijn, die werkzaam zijn bij toonaangevende bedrijven. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer:

 • Installatietechnisch Ontwerpen
 • Duurzaamheidskeuzes
 • Energieprestatie
 • Kostenraming
 • Onderhoud
 • Wet- en Regelgeving

TRAININGEN    
Tijdens de volgende trainingen werk je actief aan je persoonlijk communicatieve en zakelijke skillsets:

Soft skills trainingen Business skills trainingen
 • Effectief Communiceren
 • Samenwerken
 • Commerciële Business Skills
 • Effectief Beïnvloeden

PERSOONLIJKE COACHINGSESSIES MET NOBCO-COACH
Tijdens coachingsessies helpen we jou het beste uit jezelf te halen, aan de hand van onder meer een persoonlijk ontwikkelingsplan: waar sta je nu en waar sta je over twee jaar? Met dit ontwikkelingsplan als leidraad werk je samen met een NOBCO-coach doelgericht aan jouw groeiambities.

Werken

Parallel aan het leertraject werk je aan real life projecten gericht op het ontwerp, onderhoud, beheer of de realisatie van gebouwen. Je treedt in dienst bij YER en wordt gedetacheerd bij een organisatie uit ons branche-netwerk; installatiebedrijven die gepassioneerd werken aan de smart buildings van morgen. 


Over het bedrijf YER

YER is sinds 1987 actief als arbeidsbemiddelaar. In deze periode groeiden we uit tot een internationale speler met uitgebreide netwerken in diverse werkvelden, waaronder de bouw- en installatiesector. YER denkt actief mee met bedrijven en creëert op maat gemaakte oplossingen voor actuele issues in de arbeidsmarkt. Talent Development Programmes zijn een voorbeeld van zo’n oplossing, waarmee we zowel bedrijven als hoogopgeleide young professionals bedienen met maatwerk.


Ons aanbod voor jouw carrière in de Installatietechniek

Als we jou selecteren voor het Talent Development Programme Installatietechniek ben jij één van onze high-potentials, waarin we geloven en waarop we vertrouwen. Dit benadrukken we onder meer in de vorm van een arbeidsoveneenkomst voor twee jaar. Je geniet onder meer van de volgende voordelen:

 • Vanaf dag één een marktconform, bij jouw ervaring passend salaris via YER
 • Minimaal 25 vakantiedagen
 • 8,33% vakantietoeslag
 • Reiskostenvergoeding
 • Uitstekende overige arbeidsvoorwaarden met salarisgroei naar kennis en ervaring 
 • 9 op de 10 YER-trainees treden na hun traineeship in vaste dienst bij de organisatie waar ze werkervaring opdoen

Wie ben jij?

Jij bent een ambitieuze technicus met een afgeronde mbo-opleiding richting Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, ICT of vergelijkbaar – bij voorkeur aangevuld met 0-3 jaar werkervaring bij een installatiebedrijf.  

Óf jij bent een net zo ambitieuze technicus met een afgeronde hbo-opleiding richting Technische Bedrijfskunde, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Bouwkunde, Technische Natuurkunde, Ruimtelijke Ontwikkeling of vergelijkbaar.

Verder ben je:

 • Leergierig
 • Communicatief sterk
 • Besluitvaardig

Geïnteresseerd?

Het volgende programma start in september 2021, maar eerder of later is in overleg ook mogelijk. Ben je enthousiast over het Talent Development Programme Installatietechniek? Geef dan vrijblijvend je interesse aan, waarna wij contact met je opnemen.

Nog vragen? Neem contact op met:

 

Vera Tielbeek

Team Lead Bouw & Installatietechniek
Icon bellen +31 0(6) 273 301 22
Icon mailen veratielbeek@yer.nl
Vera-Tielbeek-174x250.jpg