Traineeship for Quality Engineers

De vraag naar professionals in de product- en procesverbetering groeit fors. Quality Engineers zijn schaars, terwijl een opleiding voor deze functie op de hogeschool of universiteit niet wordt aangeboden. Toch zijn er veel starters die zichzelf willen laten opleiden tot Quality Engineer. Daarom ontwikkelde YER samen met opleidingspartners Symbol en Boertien Vergouwen Overduin het Talent Development Programme for Quality Engineers; de kickstart van jouw carrière als Quality Engineer!

Over het Talent Development Programme for Quality Engineers

Als deelnemer aan dit Talent Development Programme word je in twee jaar tijd opgeleid tot Quality Engineer. Parallel aan het leertraject doe je werkervaring op bij één van de opdrachtgevers uit YER’s omvangrijke netwerk.

Werken

Als Quality Engineer ben je verantwoordelijk voor het bewaken, verbeteren en borgen van de kwaliteit van producten en processen. Je werkt in multidisciplinair teamverband. Binnen je team heb je een onafhankelijke rol; jij zorgt voor de optimalisatie van de producten en processen en stelt hiermee kwaliteit en betrouwbaarheid zeker.

Leren

Door middel van het Qualiy Engineers-trainingstraject brengen we je versneld de benodigde vakkennis bij. Je leertraject wordt gecompleteerd met door YER aangeboden soft skills trainingen, business skills trainingen en persoonlijke coaching.

QUALITY ENGINEERS TRAININGEN AANGEBODEN I.S.M SYMBOL
In het eerste jaar brengen we je doelgericht kennis bij op het gebied van kwaliteit. De kracht zit hem onder meer in onze combinatie van leren én dit direct toepassen in je eigen werkomgeving. De training omvat vijf onderdelen:

 1. Basis Quality Management
 2. Standaardisatie
 3. Risk-based Auditing
 4. Continu verbeteren
 5. Product- en procesontwikkeling

Tijdens het tweede jaar kies je één van de volgende vier kwaliteitstechnieken om je volledig in te verdiepen:

 1. Ontwerp & Ontwikkeling
 2. FMEA
 3. Measurement System Analyses
 4. Statistical Process Control

SOFT SKILLS TRAININGEN EN BUSINESS SKILLS TRAININGEN
In samenwerking met Boertien Vergouwen Overduin biedt YER deelnemers een leertraject aan op het gebied van soft skills en business skills. Jij tilt deze skillsets naar het niveau van een allround professional door parallel aan het technisch opleidingsdeel aan de volgende trainingen deel te nemen.

Soft Skills: Business Skills:
 • Effectief Communiceren & Samenwerken
 • Timemanagement & Assertiviteit
 • Training naar keuze
 • Intervisie
 • Klantgericht werken & Effectief Beïnvloeden
 • Projectmatig Werken & Presenteren met Impact
 • Emotionele Intelligentie
 • Intervisie: leren van de ervaringen van mededeelnemers

PERSOONLIJKE COACHINGSESSIES MET NOBCO-COACH
Tijdens coachingsessies helpen we jou het beste uit jezelf te halen, aan de hand van onder meer een persoonlijk ontwikkelingsplan: waar sta je nu en waar sta je over twee jaar? Met dit ontwikkelingsplan als leidraad werk je samen met een NOBCO-coach doelgericht aan jouw groeiambities.


Over het bedrijf YER

YER is sinds 1987 actief als arbeidsbemiddelaar. In deze periode groeiden we uit tot een internationale speler met uitgebreide netwerken in diverse werkvelden. YER denkt actief mee met bedrijven en creëert op maat gemaakte oplossingen voor actuele issues in de arbeidsmarkt. Talent Development Programmes zijn een voorbeeld van zo’n oplossing, waarmee we zowel bedrijven als hoogopgeleide young professionals bedienen met maatwerk.


Ons aanbod voor jouw carrière binnen quality

Als we jou selecteren voor het Talent Development Programme for Quailty Engineers ben jij één van onze high-potentials, waarin we geloven en waarop we vertrouwen. Dat vertrouwen benadrukken wij onder meer in de vorm van een vast contract. De overige voordelen op een rijtje:

 • Vanaf dag één een marktconform, bij jouw ervaring passend salaris via YER
 • Minimaal 25 vakantiedagen
 • 8,33% vakantietoeslag
 • Reiskostenvergoeding
 • Uitstekende overige arbeidsvoorwaarden met salarisgroei naar kennis en ervaring 

Wie ben jij?

Je bent leergierig, kritisch en nauwkeurig. Ook heb je een afgeronde hbo- of wo-opleiding in een van de volgende richtingen:

 • Techniek: Chemische Technologie, Industrieel Product Ontwerp of Technische Wiskunde of vergelijkbaar
 • Bedrijfskunde: Management Economie & Recht, Technische Bedrijfskunde of vergelijkbaar

Verder heb je:

 • Affiniteit met techniek
 • Goede communicatieskills
 • Een van nature oplossingsgerichte houding

En verder ben je:

Een ambitieuze starter met 0-2 jaar werkervaring, die fulltime beschikbaar is. De woorden teamplayer en gedrevenheid matchen sterk met jouw karakter.


Geïnteresseerd?

Dit Talent Development Programme start in september 2020. Heb jij interesse en voldoe je aan het profiel hierboven? Geef dan nu je interesse aan, waarna wij zo snel mogelijk contact met je opnemen.


Nog vragen? Neem contact op met: