Traineeship Wmo Consulent

Heb jij een opleiding richting ergotherapie, SPH of MWD (of vergelijkbaar) op hbo-niveau afgerond en ben jij je volop aan het oriënteren op de eerste stappen in je carrière? Dan hebben wij dé ideale uitdaging voor jou!


Over het Talent Development Programme Wmo Consulent

In dit Talent Development Programme (TDP) word je gedurende een tweejarig programma opgeleid tot allround Wmo consulent. YER zal tijdens dit tweejarige traject een sterke focus hebben op jouw groei en ontwikkeling door middel van persoonlijke begeleiding en trainingen op inhoud en soft- en business skills.


Lotte Sanders – Trainee Wmo consulent

“De basis die ik heb opgebouwd tijdens het traineeship van YER biedt mij een mooie toekomst als Wmo consulent!”


Wat ga je doen?

Tijdens het TDP tot Wmo Consulent leer je alle facetten van het vak. Als Wmo Consulent bij de gemeente heb je een gevarieerde baan. Jouw taken bestaan onder andere uit het afhandelen van aanvragen op grond van de Wmo. Je onderzoekt hierbij de aanvraag op rechtmatigheid en stelt een indicatie ten behoeve van de besluitvorming. Een zorgvuldige indicatiestelling draagt bovendien bij aan een efficiënte inzet van middelen. Denk bijvoorbeeld aan een rolstoel of een aanvraag voor dagbesteding vanuit bijvoorbeeld een PGB.

Om de aanvraag te beoordelen leg je ook huisbezoeken af. Naast wetstechnische kennis zijn vaardigheden, zoals empathie en vraagverheldering, erg belangrijk. Verder stel je rapportages en beschikkingen op en werk je nauw samen met collega's en externe partijen in het streven naar een integrale benadering van de burger binnen het sociaal domein. Je geeft opdrachten aan de leveranciers van Wmo-diensten en -voorzieningen en je verzorgt het telefonisch of inloopspreekuur.

Bekijk de brochure voor meer informatie


Over het bedrijf YER

Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. YER Public is sinds 2013 actief in het Sociaal Domein. Je kan hierdoor meesurfen op ons opgebouwde netwerk van ruim 150 gemeentes. Door onze landelijke dekking kunnen wij jou altijd voorzien van een uitdaging die aansluit op jouw ambities en wensen!

Als we je selecteren voor het Talent Development Programme behoor jij tot de High Potentials van Nederland. Daarnaast krijg je:

 • Opleiding tot volwaardig Wmo Consulent
 • Na een positief afgeronde stageperiode behoort een vast dienstverband tot de mogelijkheden
 • Persoonlijke coaching en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden met salarisgroei naar kennis en ervaring
 • Vanuit diverse projecten ervaring opdoen binnen verschillende gemeenten

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding
 • Studierichting: Ergotherapie, Social Work, SPH, MWD, Gerontologie of vergelijkbaar
 • Je hebt 0-2 jaar werkervaring
 • Je bent flexibel en hebt een rijbewijs
 • Je hebt affiniteit met het sociaal domein en de Wmo
 • Je bent communicatief sterk, weet te overtuigen en staat stevig in je schoenen
 • Je beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zelfreflectie
 • Je bent professioneel nieuwsgierig ingesteld en weet de vraag achter de vraag naar boven te halen
 • Je staat aan het begin van jouw carrière

Geïnteresseerd?

Ben je benieuwd naar de opdrachtgevers of wil je meer informatie over dit Talent Development Programme? Neem dan contact op met de consultant in jouw regio. Zie hieronder wie er verantwoordelijk is in jouw regio. Kijk ook even in de brochure bovenaan deze pagina. Herken jij jezelf in het profiel en ben je enthousiast? Geef nu je interesse aan voor het Talent Development Programme van 2020.

Nog vragen? Neem contact op met: