Traineeship Consulent Werk & Inkomen

Heb jij een opleiding richting SJD of Rechten (of vergelijkbaar) op HBO-niveau afgerond en ben jij je volop aan het oriënteren op de eerste stappen in je carrière? Dan hebben wij dé ideale uitdaging voor jou!


Over het Talent Development Programme Consulent Werk & Inkomen

In dit Talent Development Programme (TDP) word je gedurende een tweejarig programma opgeleid tot allround Consulent Werk & Inkomen. YER zal tijdens dit tweejarige traject een sterke focus hebben op jouw groei en ontwikkeling door middel van persoonlijke begeleiding en trainingen op inhoud en soft- en business skills.


Fatiha Afantrous – Trainee Consulent Werk & Inkomen

“Een traineeship waar je de kans krijgt om je persoonlijk te ontwikkelen, verdieping in de Participatiewet te krijgen en te werken bij verschillende gemeenten!”


Wat ga je doen?

Tijdens het TDP leer je alle facetten van het vak als Consulent Werk & Inkomen. Als Consulent Werk & Inkomen bij de gemeente heb je een gevarieerde baan. Jouw taken bestaan onder andere uit het afhandelen van aanvragen op grond van de Participatiewet. Gedegen kennis van de Participatiewet en relevante wetten is hierbij erg belangrijk. Je controleert of cliënten zich aan verplichtingen houden, je voert gesprekken met cliënten, signaleert fraude en indien nodig het inzetten van noodzakelijke trajecten zoals bijvoorbeeld schuldhulpverlening, korte scholing of behandeling. Je houdt een telefonisch en/of inloopspreekuur. Verder stel je rapportages en beschikkingen op en werk je nauw samen met collega's en externe partijen in het streven naar een integrale benadering van de burger binnen het sociaal domein.

Bekijk de brochure voor meer informatie


Over het bedrijf YER

Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. YER Public is sinds 2013 actief in het Sociaal Domein. Je kan hierdoor meesurfen op ons opgebouwde netwerk van ruim 150 gemeentes. Door onze landelijke dekking kunnen wij jou altijd voorzien van een uitdaging die aansluit op jouw ambities en wensen!

Als we je selecteren voor het Talent Development Programme behoor jij tot de High Potentials van Nederland. Daarnaast krijg je:

 • Opleiding tot volwaardig Consulent Werk & Inkomen
 • Na een positief afgeronde stageperiode behoort een vast dienstverband tot de mogelijkheden
 • Persoonlijke coaching en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden met salarisgroei naar kennis en ervaring
 • Vanuit diverse projecten ervaring opdoen binnen verschillende gemeenten

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding
 • Studierichting: SJD, Rechten of vergelijkbaar
 • Je hebt 0-2 jaar werkervaring
 • Je bent flexibel en hebt een rijbewijs
 • Je hebt affiniteit met het sociaal domein en de Participatiewet
 • Je bent communicatief sterk, weet te overtuigen en staat stevig in je schoenen
 • Je beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zelfreflectie
 • Je bent professioneel nieuwsgierig ingesteld en weet de vraag achter de vraag naar boven te halen
 • Je staat aan het begin van jouw carrière

Geïnteresseerd?

Ben je benieuwd naar de opdrachtgevers of wil je meer informatie over dit Talent Development Programme? Neem dan contact op met de consultant in jouw regio. Zie hieronder wie er verantwoordelijk is in jouw regio. Kijk ook even in de brochure bovenaan deze pagina. Herken jij jezelf in het profiel en ben je enthousiast? Geef nu je interesse aan voor het Talent Development Programme van 2020.

Nog vragen? Neem contact op met: