Vacatures jurist/medewerker bezwaar en beroep Wmo

Als jurist/medewerker bezwaar en beroep heb je vaak een gecombineerde functie met kwaliteits- en proceswerkzaamheden. In deze functie hou jij je bezig met bezwaar- en beroepsprocedures op het gebied van de Wmo, opstellen van verweerschriften en woordvoeringen. Tevens houd jij je bezig met de kwaliteitsontwikkeling en procesondersteuning in het domein Wmo. Je hebt een signalerende rol in relevante ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving en jurisprudentie.


Werken bij de gemeente - domein Wmo

Op 1 januari 2015 is de Wmo gewijzigd en hebben gemeenten naast de bestaande voorzieningen, nieuwe taken erbij gekregen. Zo zijn zij vanaf die datum ook verantwoordelijk voor het verstrekken van maatwerkvoorzieningen begeleiding, kortdurend verblijf, persoonlijke verzorging, beschermd wonen en maatschappelijke opvang.

Gemeenten hebben in de nieuwe Wmo een bredere verantwoordelijkheid om de zelfredzaamheid of participatie van de burger en zijn/haar sociale netwerk te vergroten. Het uitgangspunt van de Wmo is dat iedereen mee doet in de maatschappij. Op het moment dat de burger niet (volledig) op eigen kracht zelfredzaam is en kan participeren, dan bestaat net zoals voorheen de resultaatverplichting van gemeenten. Eveneens werk je veel samen met de Jeugd professionals. De overgang van de jeugdwet naar de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Vooral opdrachtgevers in de wereld van sociale zekerheid zijn op zoek naar deze specialisten - en bij YER zijn dat voornamelijk gemeenten. Je hebt er mogelijkheden in vast dienstverband, maar ook interim of op basis van detachering. Onze consultants vertellen je er graag meer over!

Bekijk alle vacatures jurist/medewerker bezwaar en beroep Wmo

Helaas zijn er momenteel geen openstaande vacatures voor deze functie. Bekijk al onze vacatures.

Jouw vacatures

Op zoek naar jouw volgende carrièrestap? Bekijk alle vacatures en solliciteer direct

Bekijk vacatures

Contact met ons

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact opnemen