Vacatures kwaliteitsmedewerker Wmo

Als kwaliteitsmedewerker heb je ervaring binnen de Wmo. Je kent (of leert) de wetten achter de Wmo. De wetten van Jeugdhulp en de Participatiewet zijn je zeker niet onbekend Daarnaast heb je goed zicht op vraag en aanbod binnen het sociaal domein en de ontwikkelingen die spelen in het vakgebied. Je bent in staat om resultaat gericht te werken op het gebied van inhoud, efficiency, werkwijze, bedrijfsvoering, financiën en personeel in samenwerking met de teammanager.

Je komt te werken in het kwaliteitsteam. Hierin zitten meestal alle kwaliteitsmedewerkers op het gebied van Wmo, Participatiewet en Jeugd en/of sociaal domein breed. Samen met hen geef je vorm aan onder andere onderstaande taken:

  • Beschrijven van werkprocessen en werkinstructies
  • Adviseren en ondersteunen in het domein op het gebied van kwaliteitsverbetering
  • Bijdragen in de vertaling van het vastgestelde beleid en wet- en regelgeving naar werkwijzen en procedures
  • Bijdragen aan de vertaling van processen naar functionaliteit van applicaties
  • Signaleren van knel- en verbeterpunten en aandragen van oplossingen

Werken bij de gemeente - domein Wmo

Op 1 januari 2015 is de Wmo gewijzigd en hebben gemeenten naast de bestaande voorzieningen, nieuwe taken erbij gekregen. Zo zijn zij vanaf die datum ook verantwoordelijk voor het verstrekken van maatwerkvoorzieningen begeleiding, kortdurend verblijf, persoonlijke verzorging, beschermd wonen en maatschappelijke opvang.

Gemeenten hebben in de nieuwe Wmo een bredere verantwoordelijkheid om de zelfredzaamheid of participatie van de burger en zijn/haar sociale netwerk te vergroten. Het uitgangspunt van de Wmo is dat iedereen mee doet in de maatschappij. Op het moment dat de burger niet (volledig) op eigen kracht zelfredzaam is en kan participeren, dan bestaat net zoals voorheen de resultaatverplichting van gemeenten. Eveneens werk je veel samen met de Jeugd professionals. De overgang van de jeugdwet naar de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Vooral opdrachtgevers in de wereld van sociale zekerheid zijn op zoek naar deze specialisten - en bij YER zijn dat voornamelijk gemeenten. Je hebt er mogelijkheden in vast dienstverband, maar ook interim of op basis van detachering. Onze consultants vertellen je er graag meer over!

Bekijk alle vacatures kwaliteitsmedewerker Wmo

Helaas zijn er momenteel geen openstaande vacatures voor deze functie. Bekijk al onze vacatures.

Jouw vacatures

Op zoek naar jouw volgende carrièrestap? Bekijk alle vacatures en solliciteer direct

Bekijk vacatures

Contact met ons

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact opnemen