Vacatures backoffice medewerker Wmo

De voornaamste taak die onder de Administratie Wmo valt is de juiste en tijdige vastlegging van voorzieningen die worden verstrekt in het kader van de Wmo. Je handelt de beschikkingen en declaraties van de Wmo administratief af. Hierbij denk je proactief mee over oplossingen van voorkomende knelpunten in het werkproces.

Je beschikt in deze functie over een afgerond mbo-diploma. Bij voorkeur heb je ervaring met o.a. berichtenverkeer en ben je administratief sterk onderlegd.

Werken bij de gemeente - domein Wmo

Op 1 januari 2015 is de Wmo gewijzigd en hebben gemeenten naast de bestaande voorzieningen, nieuwe taken erbij gekregen. Zo zijn zij vanaf die datum ook verantwoordelijk voor het verstrekken van maatwerkvoorzieningen begeleiding, kortdurend verblijf, persoonlijke verzorging, beschermd wonen en maatschappelijke opvang.

Gemeenten hebben in de nieuwe Wmo een bredere verantwoordelijkheid om de zelfredzaamheid of participatie van de burger en zijn/haar sociale netwerk te vergroten. Het uitgangspunt van de Wmo is dat iedereen mee doet in de maatschappij. Op het moment dat de burger niet (volledig) op eigen kracht zelfredzaam is en kan participeren, dan bestaat net zoals voorheen de resultaatverplichting van gemeenten. Eveneens werk je veel samen met de Jeugd professionals. De overgang van de jeugdwet naar de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Vooral opdrachtgevers in de wereld van sociale zekerheid zijn op zoek naar deze specialisten - en bij YER zijn dat voornamelijk gemeenten. Je hebt er mogelijkheden in vast dienstverband, maar ook interim of op basis van detachering. Onze consultants vertellen je er graag meer over!

Bekijk alle vacatures backoffice medewerker Wmo

Resultaten 1 tot 1 van 1

We horen graag van je

Schrijf je vrijblijvend in en ontvang de laatste vacatures in je mailbox

Inschrijven

Onze vacatures in je mailbox

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact