Vacatures jurist/medewerker bezwaar en beroep Participatiewet

Als jurist/medewerker bezwaar en beroep heb je vaak een gecombineerde functie met kwaliteits- en proceswerkzaamheden. In deze functie hou jij je bezig met bezwaar- en beroepsprocedures op het gebied van de Participatiewet, opstellen van verweerschriften en woordvoeringen. Tevens houd jij je bezig met de kwaliteitsontwikkeling en procesondersteuning in het domein werk en inkomen. Je hebt een signalerende rol in relevante ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving en jurisprudentie.


Werken bij de gemeente - domein werk en inkomen

De sociale zekerheid is voortdurend in beweging. Decentralisaties en wetswijzigingen leiden tot een steeds veranderende aanpak. Het sluitstuk van het sociaal domein is de Participatiewet. De regering wil met de Participatiewet zoveel mogelijk mensen met en zonder arbeidsbeperking aan het werk helpen. Wie niet werkt heeft mogelijk recht op een bijstandsuitkering. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de wet.

Als professional werk je met de Participatiewet, het wettelijk kader, de personenkring, domicilie en vorm van bijstand. Vanuit diverse functieniveaus kijk je of er recht is op een uitkering, iemand kan participeren in de maatschappij en stel je de kaders hiervoor.

Vooral opdrachtgevers in de wereld van sociale zekerheid zijn op zoek naar deze specialisten - en bij YER zijn dat voornamelijk gemeenten. Je hebt er mogelijkheden in vast dienstverband, maar ook interim of op basis van detachering. Onze consultants vertellen je er graag meer over!

Bekijk alle vacatures jurist/medewerker bezwaar en beroep Participatiewet

Helaas zijn er momenteel geen openstaande vacatures voor deze functie. Bekijk al onze vacatures.

Jouw vacatures

Op zoek naar jouw volgende carrièrestap? Bekijk alle vacatures en solliciteer direct

Bekijk vacatures

Contact met ons

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact opnemen