Vacatures kwaliteitsmedewerker Participatiewet

Als kwaliteitsmedewerker heb je ervaring binnen de Participatiewet. Je kent (of leert) de wetten achter de Participatiewet. De wetten van Jeugdhulp en Wmo zijn je zeker niet onbekend. Daarnaast heb je goed zicht op vraag en aanbod binnen het sociaal domein en de ontwikkelingen die spelen in het vakgebied. Je bent in staat om resultaat gericht te werken op het gebied van inhoud, efficiency, werkwijze, bedrijfsvoering, financiën en personeel in samenwerking met de teammanager.

Je komt te werken in het kwaliteitsteam. Hierin zitten meestal alle kwaliteitsmedewerkers op het gebied van Wmo, Participatiewet en Jeugd en/of sociaal domein breed. Samen met hen geef je vorm aan onder andere onderstaande taken:

  • Beschrijven van werkprocessen en werkinstructies
  • Adviseren en ondersteunen in het domein op het gebied van kwaliteitsverbetering
  • Bijdragen in de vertaling van het vastgestelde beleid en wet- en regelgeving naar werkwijzen en procedures
  • Bijdragen aan de vertaling van processen naar functionaliteit van applicaties
  • Signaleren van knel- en verbeterpunten en aandragen van oplossingen

Werken bij de gemeente - domein werk en inkomen

De sociale zekerheid is voortdurend in beweging. Decentralisaties en wetswijzigingen leiden tot een steeds veranderende aanpak. Het sluitstuk van het sociaal domein is de Participatiewet. De regering wil met de Participatiewet zoveel mogelijk mensen met en zonder arbeidsbeperking aan het werk helpen. Wie niet werkt heeft mogelijk recht op een bijstandsuitkering. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de wet.

Als professional werk je met de Participatiewet, het wettelijk kader, de personenkring, domicilie en vorm van bijstand. Vanuit diverse functieniveaus kijk je of er recht is op een uitkering, iemand kan participeren in de maatschappij en stel je de kaders hiervoor.

Vooral opdrachtgevers in de wereld van sociale zekerheid zijn op zoek naar deze specialisten - en bij YER zijn dat voornamelijk gemeenten. Je hebt er mogelijkheden in vast dienstverband, maar ook interim of op basis van detachering. Onze consultants vertellen je er graag meer over!

Bekijk alle vacatures kwaliteitsmedewerker Participatiewet

Helaas zijn er momenteel geen openstaande vacatures voor deze functie. Bekijk al onze vacatures.

Jouw vacatures

Op zoek naar jouw volgende carrièrestap? Bekijk alle vacatures en solliciteer direct

Bekijk vacatures

Contact met ons

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact opnemen