Vacatures consulent werk en/of inkomen

Als consulent werk en/of inkomen handel je aanvragen, mutaties en bijvoorbeeld fraudeonderzoeken in het kader van de Participatiewet af. Je brengt zelfstandig rapportages en adviezen uit over de rechtmatigheid van uitkeringen van cliënten en hebt daarvoor persoonlijk contact met cliënten, bijvoorbeeld via intake- en voorlichtingsgesprekken. Samen met je team heb je bovendien een belangrijke signalerende functie naar je directe collega's van de afdeling. In dit werk neem je mensen mee in jouw enthousiasme en probeer je altijd voor kwaliteitsverbetering te gaan. Je weet cliënten aan te spreken op houding en gedrag en denkt vanuit mogelijkheden. Dat vraagt een open persoonlijkheid en zeer goede coachende vaardigheden.

Als consulent werk en/of inkomen begeleid en bemiddel je cliënten naar de arbeidsmarkt, sociale activering en/of scholing. De afspraken leg je vast in een trajectplan en in het klantvolgsysteem. Verder bewaak je de voortgang van de activiteiten. In deze rol ben je activerend en motiverend bezig richting klanten. De doelgroep is afhankelijk van je functie, maar kan dicht op de arbeidsmarkt staan en werkfit zijn, maar ook een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Doel is altijd dat de klant weer in eigen bestaan kan voorzien, zelfredzaam is en participeert in de maatschappij.

Diverse gemeenten hebben deze functies gecombineerd in een allround/integrale rol als klantmanager. Hierbij ben je verantwoordelijk voor zowel de rechtmatigheid als doelmatigheid bij de gemeente.


Werken bij de gemeente - domein werk en inkomen

De sociale zekerheid is voortdurend in beweging. Decentralisaties en wetswijzigingen leiden tot een steeds veranderende aanpak. Het sluitstuk van het sociaal domein is de Participatiewet. De regering wil met de Participatiewet zoveel mogelijk mensen met en zonder arbeidsbeperking aan het werk helpen. Wie niet werkt heeft mogelijk recht op een bijstandsuitkering. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de wet.

Als professional werk je met de Participatiewet, het wettelijk kader, de personenkring, domicilie en vorm van bijstand. Vanuit diverse functieniveaus kijk je of er recht is op een uitkering, iemand kan participeren in de maatschappij en stel je de kaders hiervoor.

Vooral opdrachtgevers in de wereld van sociale zekerheid zijn op zoek naar deze specialisten - en bij YER zijn dat voornamelijk gemeenten. Je hebt er mogelijkheden in vast dienstverband, maar ook interim of op basis van detachering. Onze consultants vertellen je er graag meer over!

Bekijk alle vacatures consulent werk en/of inkomen

Resultaten 1 tot 5 van 8

Jouw vacatures

Op zoek naar jouw volgende carrièrestap? Bekijk alle vacatures en solliciteer direct

Bekijk vacatures

Contact met ons

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact opnemen