Traineeship Bouw en Woningtoezicht

De overheid staat de komende jaren voor verschillende uitdagingen. Zo is de overheid bezig met: de omgevingswet, participatiesamenleving en de wet op de kwaliteitsborging. Ook de toenemende schaarste op de woningmarkt en de aanstaande energietransitie dwingt de overheid tot het nemen van ingrijpende maatregelen. Dit vraagt om een andere manier van werken waardoor specifieke competenties en vaardigheden van young professionals wordt gevraagd.

Wil jij aan de slag bij de gemeente en je eigen ontwikkeling in korte tijd een enorme boost geven? Kies dan voor het Talent Development Programme Bouw- en Woningtoezicht en ontwikkel je als WABO Vergunningverlener en/of Inspecteur Bouw- en Woningtoezicht.


Over het Talent Development Programme Bouw en Woningtoezicht

Als trainee binnen YER ga je aan de slag bij gemeenten, provincies of omgevingsdiensten in de functie van casemanager, vergunningverlener Wabo of toezichthouder Bouw. Het programma is opgebouwd uit drie leerlijnen:

Kennis - BOB-opleidingen

bob-logo-175x100

In samenwerking met BOB-opleidingen – Dé partner van Bouwopleiders - heeft YER een uniek programma ontwikkeld, waarin jij alle fijne kneepjes van het vak Bouw- en Woningtoezicht onder de knie krijgt. Het ABW1- programma bestaat uit drie modules en begint met een inleiding in de nieuwe omgevingswet. Tijdens deze module worden de relevante wettelijke kaders benoemd en de relatie tussen de verschillende wettelijke modules. In module 2 komen de bouwtechnische regels aanbod. Deze module verschaft inzicht in de structuur en de systematiek van het Bouwbesluit en Modelbouwverordening. In de laatste module staan effectieve gespreksvaardigheden centraal, waarin je leert omgaan met weerstand en verschillende gesprekstechnieken onder de knie leer krijgen. De combinatie van leren en werken zorgt ervoor dat jij binnen anderhalf jaar een volwaardig WABO-vergunning verlener of Bouwinspecteur bent en snel door kunt groeien.

Vaardigheden - Boertien Vergouwen Overduin

bob-logo-175x100

YER staat voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Persoonlijke ontwikkeling draagt bij aan groei, prestatie en werkplezier. Deze visie delen wij samen met Boertien Vergouwen Overduin, dé specialist in het verzorgen van trainingen in soft- en business skills. De trainingen worden gegeven door ervaren trainers en acteurs, zodat je het beste uit jezelf kunt halen. Het programma biedt leerlijnen die betrekking hebben op klantgerichtheid, communicatie, management & leiderschap en persoonlijke effectiviteit. Samen staan we voor kwaliteit en persoonlijke aandacht, waar leren moet leiden tot resultaat en je verder helpt je persoonlijke doelen te realiseren!

Tijdens dit programma ontvang je deze trainingen:
SOFT SKILLS   BUSINESS SKILLS
 • Effectief Communiceren
 • Samenwerken
 • Timemanagement
 • Assertiviteit
 • Politiek in organisaties
 • Intervisie
 
 • Omgevingsmanagement
 • Projectmanagement
 • Klantgericht werken
 • Adviesvaardigheden
 • Intervisie
 • Training naar keuze

Persoonlijk - coach van YER

Groeien gaat sneller met een coach. Onze coaches en psychologen zijn objectief en helpen je bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Samen met jou stellen we jouw persoonlijke ontwikkelingsplan op: waar sta je nu en waar sta je over anderhalf jaar? We helpen je leerdoelen en groeiambities te realiseren zodat jij jezelf nóg sneller ontwikkelt!


Wat ga je doen?

Tijdens het Talent Development Programme leer je alle facetten van het vak als WABO Vergunningverlener en/of Inspecteur Bouw- en Woningtoezicht (BWT). Werken bij een gemeente of omgevingsdienst betekent een uitdagende baan, waarin je jezelf steeds verder kunt ontwikkelen. 

Als WABO vergunningverlener bestaan jouw taken onder andere uit het toetsen van aanvragen voor een bouwvergunning, het uitvoeren van ontvankelijkheidstoetsen en het uitvoeren van de welstandtoets. Dat doe je in nauwe samenwerking met andere collega’s binnen de gemeente en/of de aanvragers. 

Als inspecteur BWT voer je eerst onder begeleiding en later zelfstandig bouwinspecties uit en maakt daarvan een rapport op. In deze rol zal je ook veel contact hebben met aanvragers, aannemers en je eigen collega’s. Het informeren en adviseren van aanvragers vormt een belangrijk onderdeel van jouw dagelijkse werkzaamheden.


Over het bedrijf YER

Je komt in dienst van YER en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. YER Public is sinds 2016 actief in het Ruimtelijk Domein. Je kan hierdoor meesurfen op ons opgebouwde netwerk van ruim 150 gemeentes. Door onze landelijke dekking kunnen wij jou altijd voorzien van een uitdaging die aansluit op jouw ambities en wensen!

Als we je selecteren voor het Talent Development Programme behoor jij tot de High Potentials van Nederland. Daarnaast krijg je:

 • Opleiding tot volwaardig young professional bouw
 • Na een positief afgeronde stageperiode ontvang je direct een vast dienstverband
 • Persoonlijke coaching en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden met salarisgroei naar kennis en ervaring
 • Vanuit diverse projecten ervaring opdoen binnen verschillende gemeenten

Wie ben jij?

 • Je hebt bij voorkeur een hbo/wo-opleiding afgerond richting Bouwkunde, Ruimtelijke Ordening, Planologie, Rechten of soortgelijke opleiding
 • Kandidaten met mbo bouwkunde nodigen wij ook uit te reageren
 • Werk/stage ervaring binnen het vakgebied bouw is een pré
 • Je hebt al enige kennis van bestemmingsplannen en de (veranderende) wet- en regelgeving
 • Je hebt affiniteit met het ruimtelijk domein en de fysieke leefomgeving
 • Je staat aan het begin van jouw carrière en je bent fulltime beschikbaar
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en voor een tijdelijke klus wil jij best wat langer reizen
 • Je bent communicatief sterk, weet te overtuigen en bent flexibel

Geïnteresseerd?

Ben je enthousiast over dit Talent Development Programme en wil je meer informatie? Neem dan contact op met de consultant van jouw regio. Dit Talent Development Programme zal in maart 2020 starten. Al overtuigd dat dit helemaal iets voor jou is? Laat vrijblijvend je gegevens achter door op de gele link te klikken en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Nog vragen? Neem contact op met: