Traineeship DevOps Automation Engineer

Zou jij graag een baan willen met veel toekomstperspectief op het gebied van IT? Heb je daarnaast een IT of bèta opleiding afgerond op hbo- of wo-niveau? Dan zijn wij op zoek naar jou! Geef je carrière vorm binnen één van de meest innovatieve organisaties op het gebied van IT middels ons Talent Development Programme for DevOps Automation Engineers. Je volgt, naast je werkzaamheden bij de opdrachtgever, een intensief opleidingsprogramma waarin jij je ontwikkelt tot volwaardig DevOps Engineer van de toekomst.


Over het Talent Development Programme DevOps Automation Engineer

De digitale transformatie van bedrijfsprocessen is steeds zichtbaarder in verschillende branches. Van de industrie tot aan de bancaire sector. De samenvoeging van automatiseren, Continuous Integration/Continuous Delivery, programmeren, testing en Agile werken wordt steeds belangrijker.

Hierdoor is een nieuwe functie in het leven geroepen: DevOps Engineer. DevOps is een combinatie van ‘Development’ en ‘Operations’. Als DevOps Engineer ben je breed inzetbaar en worden de hard-skills en soft-skills van de Operations en Software Engineer gebundeld. Dit heeft als voordeel dat je een veel bredere basis hebt dan een gemiddelde Software Engineer of Beheerder. Je beperkt de ontwikkeling van jouw skills niet alleen tot het programmeren middels één taal, maar leert op deze manier te werken met verschillende software. Daarnaast leer je automatiseren aan de hand van de nieuwste tools, testen van de ontwikkelde applicaties en het operationeel houden hiervan.

De vraag naar professionals met DevOps kennis groeit steeds sneller. Om in te spelen op de dynamiek en verandering binnen de IT branche, is YER het Talent Development Programme DevOps Automation Engineers gestart.


Wat ga je doen?

Het programma begint met een intensief trainingstraject van twee maanden. Deze trainingen worden verzorgd door het erkende opleidingsinstituut Vijfhart IT-Opleidingen. Vanaf het moment dat je het trainingstraject in gaat, krijg je uiteraard al betaald. 

Als je dit traject doorlopen hebt stroom je in bij de meest innovatieve bank op gebied van IT als DevOps Automation Engineer, en ga je de opgedane kennis direct in de praktijk brengen. Binnen welke afdeling je uiteindelijk aan de slag gaat is afhankelijk van je achtergrond en ambities. 

YER kijkt tijdens dit traject naar jouw wensen, waarbij jouw persoonlijke ontwikkeling altijd centraal staat. Vier keer per jaar krijg je training op het gebied van soft- en business skills. Daarnaast krijg je persoonlijke coaching door een gecertificeerde psycholoog die jou gaat uitdagen om het beste uit jezelf te halen en jouw persoonlijke doelstellingen te verwezenlijken.

Bekijk de brochure voor meer informatie


Over het bedrijf YER

Je komt in dienst van YER en start op de werkvloer bij onze opdrachtgever. YER IT heeft een groot netwerk in diverse disciplines en onze gestructureerde en persoonlijke aanpak leidt tot langlopende samenwerking met onze opdrachtgevers. Daarnaast mogen we onszelf preferred supplier noemen van een groot aantal gerenommeerde multinationals. Hiermee hebben we een ruim aanbod van opdrachten door heel Nederland en zijn we altijd in staat een uitdaging te vinden die aansluit op jouw wensen en ambities. 

Als we je selecteren voor het Talent Development Programme behoor jij tot de High Potentials van Nederland. Dat vertrouwen geven we je ook in de vorm van een vast contract. Daarnaast krijg je:

 • Een marktconform salaris, passend bij jouw ervaring.
 • Minimaal 25 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Goede pensioenregeling.
 • Een uitdagende opdracht bij een van onze opdrachtgevers.
 • Coaching; intensieve en persoonlijke begeleiding.
 • Soft skill trainingen zoals effectief communiceren, timemanagement, assertiviteit, samen werken of vitaliteit en energie.
 • Technical skills zoals: DevOps, Python, Golang, CI/CD, Unix/Linux, Scrum/Agile, GIT

Wie ben jij?

 • Je hebt een IT of bèta Bachelor of Master behaald
 • Je hebt affiniteit met IT (bijv. Matlab, java, R, Python, DevOps)
 • Je wilt jezelf blijven ontwikkelen
 • Je bent ambitieus en een echte teamplayer
 • Je wilt starten binnen een organisatie met veel toekomstperspectief

 


Geïnteresseerd?

Ben je benieuwd naar de opdrachtgevers of wil je meer informatie over dit Talent Development Programme? Neem dan contact op met Robin Schenk. Neem ook eens een kijkje in de brochure voor meer informatie. Herken jij jezelf in het profiel en ben je enthousiast? Geef dan nu je interesse aan voor het Talent Development Programme DevOps Automation Engineers van 2020.

Nog vragen? Neem contact op met: