Traineeship Werkvoorbereider Bouw

Wil jij jezelf na je studie blijven ontwikkelen en zie jij een carrière in de bouw helemaal zitten? Zoek dan niet verder. Voor het Talent Development Programme Werkvoorbereider Bouw is YER namelijk op zoek naar talentvolle mbo-/hbo-/wo-bouwkundigen die een uitdaging niet uit de weg gaan…


Over het Talent Development Programme Werkvoorbereider Bouw

Tijdens dit Talent Development Programme word je in twee jaar tijd opgeleid tot allround werkorganisator. Naast het opleidingsprogramma pas jij de kennis die je opdoet direct toe in de rol van werkvoorbereider, bij één van onze opdrachtgevers in de bouwsector. Aan het eind van het twee jaar durende opleidingsprogramma ontvang je een post-hbo-diploma Allround Werkorganisator. Daarmee ben je 100% voorbereid op het vervolg van jouw loopbaan als allround werkorganisator. Geef je carrière kortom een serieuze kickstart, met deze unieke combinatie van doelgericht leren en werken binnen bouwprojecten.

Leren

Het technisch opleidingsprogramma bestaat uit het schakeltraject en de opleiding tot Allround Werkorganisator. Dit gedeelte van het leertraject wordt aangeboden door BOB, dé opleiders in de bouw. Je leertraject wordt gecompleteerd met door YER aangeboden soft skills trainingen, business skills trainingen en persoonlijke coaching.

Alle trainingen en opleidingen vinden plaats tijdens werktijd: 1 keer per 3 weken van 08:00 tot 16:00.

BOB SCHAKELTRAJECT - 6 MAANDEN
In dit versnelde traject word je in een half jaar tijd opgeleid tot Werkvoorbereider. Je leert dan alles over:

 • Kostenbeheersing
 • Arbeidskunde
 • Techniek & Maakbaarheid
 • Beheersing van het Bouwproces
 • BIM voor de werkorganisator

BOB POST-HBO-OPLEIDING ALLROUND WERKORGANISATOR - 18 MAANDEN
Na het schakeltraject volgt je opleiding tot Allround Werkorganisator. Hier ga je alles leren over:

 • Projectmanagement
 • Projectfinanciën
 • Bouwrecht & Contractrecht

SOFT & BUSINESS SKILLS TRAININGEN VAN BOERTIEN VERGOUWEN OVERDUIN
Door parallel aan het technisch opleidingsdeel deel te nemen aan de volgende trainingen, til jij jouw interpersoonlijke en zakelijke skillsets naar een hoger niveau:

 • Communicatie
 • Samenwerken & Effectief Beïnvloeden
 • Timemanagement & Onderhandelen
 • Leiderschap

Via YER kun je hiernaast meer dan 80 onlinetrainingen volgen. Deze e-learningmodules van New Heroes zijn dé manier om waar en wanneer je wil aan je competenties te werken.

PERSOONLIJKE COACHINGSESSIES MET NOBCO-COACH
Tijdens coachingsessies helpen we jou het beste uit jezelf te halen, aan de hand van onder meer een persoonlijk ontwikkelingsplan: waar sta je nu en waar sta je over twee jaar? Met dit ontwikkelingsplan als leidraad werk je samen met een NOBCO-coach doelgericht aan jouw groeiambities.

Werken

Na een succesvol doorlopen schakeltraject ga je direct aan de slag als werkvoorbereider bij een bedrijf uit YER’s uitgebreide netwerk. Als werkvoorbereider ben je binnen bouwprojecten onder meer verantwoordelijk voor calculaties, de juiste materialen, een goede planning en het aanleveren van technische tekeningen. Gelijktijdig loopt je opleiding tot Allround Werkorganisator door en zul je gaandeweg steeds meer werkzaamheden oppakken die binnen die rol passen. Aan het eind van de rit ben je dankzij je studie- en werkervaringen compleet voorbereid op jouw carrière als Allround Werkorganisator.


Over het bedrijf YER

YER is sinds 1987 actief als arbeidsbemiddelaar. In deze periode groeiden we uit tot een internationale speler met uitgebreide netwerken in diverse werkvelden, waaronder de bouw- en installatiesector. YER denkt actief mee met bedrijven en creëert op maat gemaakte oplossingen voor actuele issues in de arbeidsmarkt. Talent Development Programmes zijn een voorbeeld van zo’n oplossing, waarmee we zowel bedrijven als hoogopgeleide young professionals bedienen met maatwerk.


Ons aanbod voor jouw carrière als Werkvoorbereider Bouw

Als we jou selecteren voor het Talent Development Programme Werkvoorbereider Bouw, ben jij één van onze high-potentials, waarin we geloven en waarop we vertrouwen. Dat vertrouwen benadrukken wij onder meer in de vorm van een contract voor twee jaar. Ook heb je de volgende voordelen:

 • Vanaf dag één een marktconform, bij jouw ervaring passend salaris via YER
 • Minimaal 25 vakantiedagen
 • 8,33% vakantietoeslag
 • Reiskostenvergoeding
 • Uitstekende overige arbeidsvoorwaarden met salarisgroei naar kennis en ervaring
 • 9 op de 10 YER-trainees treden na hun traineeship in vaste dienst bij de organisatie waar ze werkervaring opdoen

Wie ben jij?

Je bent ambitieus en staat klaar om in korte tijd veel te leren. Daarnaast ben je communicatief sterk en besluitvaardig. Ook ben je een kei in onderhandelen, plannen en organiseren. Verder heb je:

 • Een afgeronde mbo-opleiding richting Bouwkunde en enkele jaren werkervaring (harde eis)
 • Óf een afgeronde hbo- of wo-opleiding richting Bouwkunde met 0 – 4 jaar werkervaring

Geïnteresseerd?

Ben je enthousiast over dit Talent Development Programme? Laat dan je gegevens achter, waarna wij contact met je opnemen.

Nog vragen? Neem contact op met:

 

Annabel Mooren

Team Lead Bouwkunde
Icon bellen +31 0(6) 274 564 31
Icon mailen annabelmooren@yer.nl
Annabel Mooren_174x250.jpg