Training Inzicht in psychische en cognitieve beperkingen

Training Inzicht in psychische en cognitieve beperkingen
Je komt bij een inwoner die vertelt dat hij/zij niet kan werken vanwege psychische klachten. Je wilt iemand graag aan het werk hebben. Wat kun je doen?

Of je komt als consulent bij een inwoner die extra begeleiding vraagt vanwege psychische en/of cognitieve beperkingen. Hoe ga je hiermee om? Welke doelen kun je stellen en hoe kun je deze evalueren? Het is niet altijd makkelijk een gesprek te voeren met iemand wiens hersenen op een andere manier werken dan je gewend bent.

In deze training leer je de praktische basiskennis, waardoor je de beperkingen eerder kan herkennen en begrijpen, zodat je weet wat je kunt doen. 

De training wordt interactief gegeven door een ervaren consulent binnen Wmo en Participatie wet, een trainer die alles met voorbeelden uit de praktijk toelicht.

Doel
Het doel is dat je door de kennis en vaardigheden die je in deze training kunt opdoen, je met meer kwaliteit en vertrouwen de meldingen kunt behandelen, of het nu op Participatie gaat of om de Wmo.

In deze training word je rondgeleid in de wereld van de cognitieve en psychische beperkingen. We gaan in op de verschillende mogelijkheden en beperkingen. Hoe herken je het en op welke manier kun je nu het beste juist wel/of juist niet reageren? Je krijgt praktische handvaten in de training aangereikt die je de volgende dag al kunt inzetten!

Trainingsmateriaal
Het lesmateriaal wordt digitaal beschikbaar gesteld en bestaat uit de hand-outs van de training. 

Duur
1 dag 

Planning

Zwolle  
4 april 2022  

Bewijs van deelname
Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Upload jouw CV

Op zoek naar jouw volgende carrièrestap? Bekijk alle vacatures en solliciteer direct

Bekijk vacatures

Contact met ons

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact opnemen