Training Hemeltjelief!

Training Hemeltjelief! Rouw bij kinderen & jongeren.
Rouw komt na verlies, de training gaat in op verschillende verliessituaties zoals bijvoorbeeld verlies door de dood, na echtscheiding, bij ziekte in het gezin. 

Dit is een training die theorie en praktijk bij elkaar brengt, je bent actief aan het werk en wordt uitgenodigd tot self-disclosure. Je hebt na afloop meer kennis over rouw bij kinderen en jongeren en je bent je meer bewust van hun eigen verhouding tot verlies. 

Inhoud
Je krijgt kennis van de nieuwste theoretische kaders rondom het omgaan met verlies en rouw. Daarnaast wordt er binnen de training aangegeven in welke leeftijdsfase kinderen begrip hebben van de dood of niet, welke rouwreacties je kan verwachten bij kinderen en welke gevolgen het kan hebben op de langere termijn wanneer er niet goed toegekomen kan worden aan rouw. Naast theoretische kennis is de training ook gericht op vergroten van bewustwording van de eigen relatie tot verliessituaties en vergroten van vaardigheden in het werken met kinderen en jongeren in de rouw. 

Doel
Meer kennis over de verschillende verliessituaties en rouwreacties, weten hoe je verstoringen kunt signaleren, bewustwording van eigen handelen, weten hoe je veerkracht vergroot na een ingrijpend verlies. Vergroten van eigen vaardigheden in het werken met kinderen en jongeren.

Je leert de blik eerst naar binnen te richten en vanuit eigen geraaktheid contact te maken met de cliënt. Door middel van reflectie, door middel van jezelf inbrengen in de relatie met de ander. Zo wordt nabijheid gecreëerd. Verder wordt er actief gewerkt met modellen die je kan gebruiken bij het werken met cliënten om de veerkracht te vergroten en inzichtelijk te maken wat er gebeurt bij verliessituaties. Je krijgt een tool in handen om te signaleren en een goede inschatting te maken wanneer extra hulpverlening nodig is en wanneer niet.

Trainingsmateriaal
Je ontvangt een naslagwerk/theorie.

Duur
1 dag.

Kosten
Ben je niet in dienst van YER, dan zijn de kosten € 225,- per persoon, per dag inclusief lunch.

Planning
Laren, 9 mei 2023

Bewijs van deelname
De training is SKJ geaccrediteerd met 6 PE punten. Certificaat wordt door de opleider verstrekt.

Upload jouw CV

Op zoek naar jouw volgende carrièrestap? Bekijk alle vacatures en solliciteer direct

Bekijk vacatures

Contact met ons

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact opnemen