Training Ziektebeelden in de GGZ

Training Ziektebeelden in de GGZ 

Inhoud
Soms zie je niets aan de buitenkant en heb je een doodnormaal gesprek met iemand die je vertelt dat hij of zij zwaar lijdt aan een GGZ-probleem. En soms schakelt de gealarmeerde omgeving hulp in terwijl de ‘patiënt’ zelf dat allemaal niet nodig vindt; er is immers niets aan de hand? Hoe maak je dan nog een juiste inschatting?

Veel mensen en hulpverleners ervaren de GGZ ziektebeelden als erg ontastbaar. De problematiek wordt pas zichtbaar in het gedrag en het dagelijks functioneren. En soms ook in het denken en praten.

Meer kennis over de GGZ-ziektebeelden helpt jou om een betere inschatting te maken van de benodigde zorg. Waar je op moet letten en welke vragen je beter niet of juist wel kunt stellen, leer je in het verlengde hiervan. Tijdens deze training ga je (inter)actief aan het werk. Er worden casussen ingebracht die er mede voor zorgen dat het niet alleen bij theorie blijft, maar zeker ook gekoppeld wordt aan jouw eigen dagelijkse praktijk. Bij aanmelding geef jij al aan van welke ziektebeelden jij meer zou willen weten, zodat de training helemaal toegespitst is op jouw vraag.

Na een aantal weken is er een tweede training. Dat geeft ieder de tijd om het geleerde in de praktijk te brengen en met verdiepende vragen, ervaringen en observaties te komen.

Aan bod komen:

  • De clusters in persoonlijkheidsstoornissen
  • Kunt u dit even spellen? ADHD, ODD, OCD, McDD, PDD-Nos, ASS, PTSS
  • Depressie, alzheimer

Doel
Het doel van deze training is het verkrijgen van meer inzicht in de GGZ-ziektebeelden om zo een goede inschatting te kunnen maken van de beschikbare eigen regie en de benodigde aanvullende zorg.

Trainingsmateriaal
Je ontvangt een reader met daarin informatie rondom GGZ-Ziektebeelden.
LET OP: Bij aanmelding voor deze training geef je door van welke stoornissen je meer zou willen weten.

Duur
2 dagen

Kosten
€ 600,- (exclusief btw en inclusief alle kosten zoals accommodatie, lunch en lesmateriaal)

In company: in overleg

Planning open inschrijving
Zwolle = VOL
17 september en 21 november 2018Bewijs van deelname
Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Upload jouw CV

Schrijf je vrijblijvend in en ontvang de laatste vacatures in je mailbox

Inschrijven

Contact met ons

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact