Training Beroepsstandaard voor de jeugd- en gezinsprofessional en jeugdzorgwerker (basis en verdieping)

Training Beroepsstandaard voor de jeugd- en gezinsprofessional en jeugdzorgwerker (basis en verdieping)

Inhoud
Ben jij al bekend met de Beroepscode voor de Jeugdzorgwerker? Heb je voldoende kennis van de richtlijnen om te weten wat er van je wordt verwacht? Weet jij al wat er van jou verwacht wordt als je opgeroepen wordt door het tuchtrechtcollege? Toets jij jouw handelen al aan de beroepsstandaarden? Ben je nieuwsgierig wat het tuchtrecht en de beroepscode voor jouw werkwijze betekenen? Zie je deze vragen als ondersteunend aan jouw ontwikkeling als autonome professional? Schrijf je dan in voor deze training.

In deze training maak je kennis met de beroepscode, met de richtlijnen en met het tuchtrecht. Je weet wat er van jou als autonome professional verwacht wordt. Daarnaast gaan we actief aan de slag met het moreel beraad, uitspraken van het tuchtcollege, de beroepscode en een door jou gekozen richtlijn.

Werkwijze:

  • Kennisoverdracht
  • Discussie
  • Reflectieopdrachten
  • Filmpjes
  • Bespreken van dagelijkse dilemma’s uit de praktijk
  • Oefenen van vaardigheden
  • Huiswerkopdrachten
  • Eindtoets

Doel
De deelnemer heeft kennis over beroepsethiek, zoals de beroepscode voor jeugdzorgwerker en de werking van het tuchtrecht. De deelnemer kan denken, werken en handelen vanuit de beroepscode en de richtlijnen. De deelnemer van de kennis toepassen op lastige dilemma´s in de jeugdzorg en kan zijn keuzes hierin verantwoorden. 

Trainingsmateriaal
Een studiemap wordt 2 weken voor de start van de training aan de deelnemer verstrekt. 

Duur
2 dagdelen van 4 uur

Als voorbereiding op de training maakt de deelnemer een opdracht (tijdsinvestering 3 uur). Tussen dagdeel 1 en 2 zit minimaal 1 week, waarin de deelnemer een huiswerkopdracht maakt. De deelnemer levert binnen 4 weken na het 2e dagdeel een toets in, die met een voldoende moet worden beoordeeld.

Kosten
Ben je niet in dienst van YER, dan zijn de kosten € 275,- per persoon, voor 2 dagdelen inclusief lesmateriaal.

Geaccrediteerde punten
Bij 100 % deelname en een voldoende beoordeelde toets levert deelname aan deze training 15 punten op voor het opleidingstraject Jeugdzorgwerker, training gericht op beroepsethiek.

Deze training voldoet aan de voorwaarden voor de verplichte training beroepsethiek en kan voor de herregistratie van de jeugdzorgwerker gebruikt worden.

Planning 
Eindhoven
10 en 24 juni 2020
27 oktober en 10 november 2020


Utrecht
31 maart en 21 april 2020
Bewijs van deelname
Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname van de opleider.

Upload jouw CV

Schrijf je vrijblijvend in en ontvang de laatste vacatures in je mailbox

Inschrijven

Contact met ons

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact