Basisprogramma van de YER Talent Development Programmes

Tijdens het tweejarige programma doe je als starter relevante werkervaring op bij één van onze opdrachtgevers. Je krijgt een professionele coach toegewezen om je persoonlijke ontwikkelingsplan vorm te geven én succesvol te doorlopen. Daarnaast neem je deel aan verschillende trainingen in soft en business skills waarin jouw persoonlijke ontwikkeling en carrièregroei centraal staat.

Onze eigen psychologen, onderwijskundigen en coaches hebben in overleg met studenten, opdrachtgevers en onderwijsinstellingen een basisprogramma ontwikkeld voor onze Talent Development Programmes. Per Talent Development Programme (TDP) is nauwkeurig afgestemd welke trainingen het beste aansluiten bij het opleidingsprogramma. Het basisprogramma bestaat uit de volgende trainingen:

Icon_masterclass.png

Talent Development Assessment 

Met het Talent Development Assessment krijg je inzicht in je kwaliteiten, maar ook in je valkuilen, drijfveren en leerstijlen. Jouw persoonlijke coach bespreekt de uitkomsten met je in een gesprek. Waar loop je tegenaan tijdens het uitoefenen van je functie? Welke vaardigheden en competenties wil je verder ontwikkelen? Hoe kan dit je verder helpen in je functie? Het verdere traject is maatwerk en samen met jouw coach worden de doelen en acties voor de komende maanden vastgesteld.

Leerdoel: inzicht vergroten in jouw belangrijkste kwaliteiten, drijfveren en in jouw manier van leren en ontwikkelen.

Icon_coaching_58-39.png

Individuele coaching 

Bij de start van het TDP word je direct gekoppeld aan één van onze carrière coaches om gericht te kunnen werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Leerdoel: gericht en succesvol versnellen van jouw persoonlijke groei als professional en jouw potentieel volledig benutten.

Icon_development_58-39.png

Assertiviteit 

In deze training ga je aan de slag met het vergroten van je zelfvertrouwen, het bewaken van je grenzen en het zichtbaar worden in de organisatie waar je werkt.

Leerdoel: krachtig verwoorden van je mening en opkomen voor jezelf met respect voor de ander.

Icon_personal_58-39.png

Samenwerken

In deze training geven we je inzicht in verschillende type mensen. Aan de hand van DISC-gedragsanalyse en de Belbin vragenlijst ontwikkel je jouw inlevingsvermogen en meer begrip voor andere standpunten en ideeën.  

Leerdoel: het tot stand kunnen brengen van optimale samenwerkingen en deze succesvol continueren.

Icon_vacancies_58-39.png

Presenteren met impact

Je gaat aan de slag met jouw natuurlijke manier van presenteren en basishouding. Je krijgt inzicht in hoe je een goed verhaal opbouwt en hoe je dat overbrengt.   

Leerdoel: je leert overtuigend, ontspannen en met plezier een goede zakelijke presentatie te geven.

Icon_development_58-39.png

Creativiteit en innovatie

De basis van het innovatieproces wordt gevormd door creativiteit. Tijdens deze training krijg je de handvatten om richting te geven aan dit proces, leer je hoe je draagvlak kan creëren voor jouw idee en weerstand kan ombuigen tot motivatie.

Leerdoel: bewustwording vergroten van een creatief proces en het aanscherpen van de bijbehorende vaardigheden.

Icon_development_58-39.png

Projectmatig werken

In deze training word je getraind om een project te leiden. Je ontvangt handige tools, de belangrijkste theorie over projectmanagement en oefent jezelf in je vaardigheden.

Leerdoel: vergroten van inzicht in projectmatig werken, inclusief de bijbehorende fasen, besluitvorming en projectbeheersing.

Icon_personal_58-39.png

Intervisie 

Iedere training start met het delen van jouw kennis en ervaring met je medetrainees. Je leert van elkaars fouten en prestaties, dit draagt bij aan jouw professionele ontwikkeling.

Leerdoel: de bevordering van deskundigheid en verbetering van de kwaliteit van het werk.

Icon_development_58-39.png

Effectief communiceren 

We gaan in op jouw persoonlijke communicatiestijl en je ontvangt feedback om jouw vaardigheden verder te ontwikkelen.

Leerdoel: verbetering in vaardigheden zoals luisteren, samenvatten, doorvragen, non-verbale communicatie en structuur aanbrengen in een gesprek. 

Icon_coaching_58-39.png

Time Management 

Tijdens deze training richten we ons op elementen zoals: overzicht bewaren, plannen, agenda beheer, omgaan met e-mail en doelen stellen. Het uiteindelijke doel is een output gedreven dagindeling.

Leerdoel: je leert effectief werken, de juiste prioriteiten stellen en beter omgaan met stress en hectiek.

Icon_development_58-39.png

Onderhandelen

In deze training krijg je inzicht in verschillende onderhandelingsstrategieën en behandelen we de structuur van een effectief onderhandelingsgesprek.

Leerdoel: aanscherpen van je onderhandelingsvaardigheden en effectief omgaan met verschillende onderhandelingstactieken.

Icon_development_58-39.png

Personal Branding

In deze training leer hoe je je zelfpresentatie kan verbeteren en netwerk kan vergroten door het duidelijk neerzetten van jouw personal brand met theorie en praktijkoefeningen. We gaan in op het ontwikkelen, behouden en verbeteren van jouw brand.

Leerdoel: vergroten van je bewustzijn van je zelfpresentatie en aanscherpen van je vaardigheden om dit te verwezenlijken.

Icon_coaching_58-39.png

Effectief beïnvloeden

Door de juiste beïnvloedingsstrategieën toe te passen overtuig je jouw leidinggevende, collega of klant van jouw ideeën. 

Leerdoel: je leert mensen mee te krijgen, waardoor je plannen realiseert en de organisatie waarvoor je werkt zich ontwikkelt.

Icon_development_58-39.png

Creativiteit en innovatie

De basis van het innovatieproces wordt gevormd door creativiteit. Tijdens deze training krijg je de handvatten om richting te geven aan dit proces, leer je hoe je draagvlak kan creëren voor jouw idee en weerstand kan ombuigen tot motivatie.

Leerdoel: bewustwording vergroten van een creatief proces en het aanscherpen van de bijbehorende vaardigheden.

Icon_development_58-39.png

Situationeel Leiding Geven

In deze training ga je aan de slag met jouw vaardigheden als leider, verbreed je je repertoire aan leiderschapsstijlen en leer je deze aan te passen aan de situatie.

Leerdoel: in deze training leer jij hoe je medewerkers stimuleert, inspireert en motiveert.

Upload jouw CV

Op zoek naar jouw volgende carrièrestap? Bekijk alle vacatures en solliciteer direct

Bekijk vacatures

Contact met ons

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact opnemen