Training Indicatiestelling Voorzieningen

Training Indicatiestelling Voorzieningen
Het beoordelen van de zorgbehoefte van de burger, die deze burger niet vanuit zijn eigen kracht kan oplossen en de ondersteuningsmogelijkheden die de gemeente heeft om op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning, op het gebied van vervoer, huishoudelijke hulp, rolstoelen en woonvoorzieningen in te zetten. 

Inhoud
Het doel van deze training is om de (toekomstig) consulent wegwijs te maken in de ondersteuningsmogelijkheden die de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) te bieden heeft. In deze training worden de basale kaders besproken waarop de consulent een indicatiebesluit kan nemen, of hierop een advies kan vormen. Hierin staat het doel centraal om de burger te ondersteunen in de zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie, zodat door de burger een goede kwaliteit van leven wordt ervaren. Iedere gemeente in Nederland heeft hierop zijn eigen beleid, maar de ondersteuningsmogelijkheden zijn vrijwel gelijk. In deze training zal ingegaan worden op de voorzieningen die zich richten op vervoer, rolstoelen, wonen en het huishouden. De indicatiestelling zal zich in deze baseren op de modelverordening 2016-2017 van de VNG. 

Om de medewerkers vertrouwd te laten raken met het stellen van indicaties binnen de Wmo, komen tijdens de training de volgende onderwerpen aan bod:

 • Afwegingen tijdens de indicatie- en selectiefase?
 • De basisbeginselen van de:
  • Rolstoelvoorzieningen
  • Vervoersvoorzieningen
  • Hulp bij het huishouden
  • Woonvoorzieningen
 • Het behandelen van casussen

Doel
Na afloop van deze training is de deelnemer volledig op de hoogte van alle belangrijke aspecten rondom het stellen van een indicatie binnen de Wmo, op het gebied van rolstoelen, vervoersvoorzieningen, hulp bij het huishouden en woonvoorzieningen. 

Trainingsmateriaal
Het lesmateriaal wordt digitaal beschikbaar gesteld en bestaat uit de hand-outs van de training en een theoretisch naslagwerk.

Duur
2 dagen 

Planning 
Zwolle
9 en 23 april 2020


Eindhoven
26 oktober en 9 november 2020

 

Bewijs van deelname
Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Upload jouw CV

Op zoek naar jouw volgende carrièrestap? Bekijk alle vacatures en solliciteer direct

Bekijk vacatures

Contact met ons

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact opnemen