Are you relevant - Bas Akkermans

Constultant hoofd 572x322-Bas Akkermans

General Manager, gespecialiseerd in Engineering


“Samen met onze opdrachtgevers zoeken we banen die perfect aansluiten bij de ambities van onze kandidaten.”

Kennis
Mijn carrière begon als junior consultant. Daarna heb ik snel de stappen gemaakt naar medior en senior consultant en groeide ik door naar de rol van salesmanager. Inmiddels werk ik 11 jaar in de arbeidsbemiddeling en heb ik bij YER de nieuwe Business Unit Industriële Automatisering opgezet. Dat doe ik met veel toewijding, wat zich uit in hard werken en een groot doorzettingsvermogen. Het gaat goed met onze Business Unit Industriële Automatisering, daarom zoek ik nieuwe collega’s die ondernemend en proactief zijn en ervaring hebben in de arbeidsbemiddeling en automatisering. Een groot netwerk en kennis van Elektrotechniek PLC, DCS, SCADA en of Safety zijn daarbij belangrijk.

Netwerk
De kracht van YER ligt in de persoonlijke aanpak. Ook op het moment dat er geen concrete vacatures zijn investeer ik tijd in mijn opdracht­gevers. Dat wordt zeer gewaardeerd en leidt tot hechte relaties. Bij kandidaten luister ik naar de wensen en koppel ik deze aan zijn of haar competenties en gaan we op zoek naar de ideale baan. Schaarse profielen kapen we niet weg bij concurrenten, maar leiden we zelf op. Met verschillende opdrachtgevers zijn we daarvoor om tafel gegaan. Wat is de basiskennis van kandidaten na hun opleiding? En welke kennis moeten zij hebben om in te stromen in een organisatie? Met een externe opleidingspartij hebben wij op deze manier een traineeship Industriële Automatisering opgezet. Vanuit onze opleiding konden in één keer 14 mensen starten bij een opdrachtgever. De opdrachtgever kan zo capaciteitsproblemen oplossen binnen een beschikbaar budget en de trainees zijn ook nog kneedbaar. Het voordeel voor kandidaten is dat zij een vast contract krijgen en werkgarantie hebben: door de grote schaarste in de Industriële Automatisering hebben zij werkzekerheid voor de komende jaren.

Snelheid
Snelheid is zeker in mijn markt essentieel. Mijn snelheid zit hem met name in het concretiseren. Met mijn relaties maak ik duidelijke afspraken, welke profielen ik altijd mag introduceren bijvoorbeeld. Als de kandidaat aan tafel zit, weet ik voor wie ik een gesprek kan inplannen. Zodra er een kandidaat beschikbaar is met een achter­grond in de Elektrotechniek moeten we die kandidaat binnen 24 uur bij diverse partijen introduceren. Als wij het niet doen, dan doet een concullega dat. Het is in ons werk essentieel dat je je klanten goed kent en te allen tijde weet voor welke profielen je ze wakker kan bellen.


What about you?

Ben jij net als Bas klaar voor een uitdagende nieuwe stap? Neem vrijblijvend en vertrouwelijk contact op met Menno van der Lely (hr-directeur) via 06 - 11 11 97 85 of mennovanderlely@yer.nl.

Actuele vacatures bij YER

Er werden geen resultaten gevonden voor uw zoekterm.