Training: Intervisiebijeenkomsten

Training: Intervisiebijeenkomsten

Inhoud
Intervisie is een methode van deskundigheidsbevordering waarbij medewerkers een beroep doen op collega's om mee te denken over persoonlijke en functie-gebonden vraagstukken en knelpunten uit de eigen werksituatie. Dit meedenken gebeurt niet alleen door het aandragen van oplossingen maar juist door het stellen van vragen om zo met behulp van eigen analytisch en probleemoplossend vermogen zicht te krijgen op het ingebrachte vraagstuk en hoe hierin te handelen. Intervisie is een methode wat eraan bijdraagt dat een medewerker zich gehoord voelt en dat er ondanks werkdruk aandacht voor de medewerker is. Intervisie is zeer functioneel voor medewerkers met een grote mate van verantwoordelijkheidsgevoel. De intervisiebijeenkomsten worden eens per kwartaal georganiseerd door een vaste intervisiebegeleider met zoveel mogelijk dezelfde deelnemers, zodat er in de intervisiegroep vertrouwen en openheid ontstaat. Afhankelijk van de casus worden er verschillende intervisiewerkvormen gebruikt tijdens de bijeenkomsten. 

Doel
Het doel van intervisie is de deskundigheid van de medewerkers te bevorderen en de kwaliteit van het werk te verbeteren. Daarbij is de professionele ontwikkeling van de deelnemers een onderdeel. Daarnaast draagt intervisie bij aan de motivatie van de medewerker doordat er tijd en ruimte wordt gegeven aan het delen van persoonlijke ervaringen met elkaar.

Duur
4 x 4 uur, waarvan 1 uur voorbereidingstijd per kwartaal. Overleg met je consultant over het volgen van deze training i.v.m. het aantal dagen.

Randvoorwaarden

  • Deelnemers met vergelijkbare disciplines, werkproblemen of achtergrond
  • 5 tot 8 deelnemers per groep
  • max. 2 casusbesprekingen per intervisiebijeenkomst
  • Intervisie zoveel mogelijk met een vaste groep eens per kwartaal
  • Deelnemers doen er alles aan om alle intervisiegroepen bij te wonen
  • Geheimhouding van wat besproken wordt tijdens de bijeenkomsten
  • Voorbereiding

Planning open inschrijving
Utrecht
Bijeenkomsten worden gepland na inschrijving.

Upload jouw CV

Schrijf je vrijblijvend in en ontvang de laatste vacatures in je mailbox

Inschrijven

Contact met ons

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact