Training Complexe Scheidingen

Training Complexe Scheidingen (tweedaagse training)

Je leert in deze 2-daagse training  de achtergronden (herkennen) bij een complexe echtscheiding. Van scheidingsmelding tot rouwproces en interventies om het belang van kinderen te waarborgen tijdens dit proces. Je moet vanuit meervoudige partijdigheid dit proces kunnen volgen en eventueel bijsturen waarbij het belang van het kind voorop staat.

Hierbij zoomen we in op de rechten van het kind en de rechten en plichten van de ouders. Er is aandacht voor het juridische kader en het ouderschapsplan.

Er wordt gebruik gemaakt van de richtlijnen jeugdhulp en je krijgt daarnaast inzicht in ouderverstoting, leeftijdsgebonden signalen van kinderen in de knel en tools aangereikt voor het voeren van kind gesprekken in diverse leeftijdscategorieën. Ervaringsdeskundigen vanuit Villa Pinedo zullen tijdens deze 2 daagse training hun ervaringen delen en er zullen acteurs aansluiten om gesprekstechnieken te oefenen.

Je maakt tijdens de training gebruik van (eventueel eigen) casuïstiek om mee te werken en te kunnen reflecteren op eigen houding en gedrag en wat een complexe echtscheiding met je persoonlijk doet op het gebied van meervoudige partijdigheid.

Doel

Tijdens deze training word je meer bewust van de achtergronden van een complexe scheiding en welke interventies jij kunt toepassen. Je bent in staat om het belang van het kind voorop te stellen en ouders te wijzen op hun verantwoordelijkheid.

Thema’s die tijdens deze 2 dagen behandeld worden zijn:

  • Wettelijke kaders
  • Signalen van kinderen in de knel gebruik makend van de expertise van Villa Pinedo
  • Mogelijke interventies en hulpverlening
  • Meervoudige partijdigheid
  • Onderliggende processen die de complexe scheiding in standhouden zoals rouwverwerking, rolpatronen

Duur

2 dagen

Voorafgaand aan de training lees je het document Richtlijn Ouder-Kindrelatie en lever je een casus aan uit de praktijk, tijdsinvestering 3 uur.

Planning

Zwolle, 9 en 10 november 2023

Bewijs van deelname

Bij 100% aanwezigheid is de training geaccrediteerd met 16.0 punten door het SKJ. Certificaat wordt door de opleider verstrekt.

Kosten

Ben je niet in dienst van YER, dan zijn de kosten € 500,- (excl. BTW) per persoon inclusief lunch.

Deze training kan ook in company aangeboden worden.

Upload jouw CV

Op zoek naar jouw volgende carrièrestap? Bekijk alle vacatures en solliciteer direct

Bekijk vacatures

Contact met ons

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact opnemen