Are you relevant - Maarten Schouten

Constultant hoofd 572x322-Maarten Schouten

General Manager Vastgoed, Bouw & Infra


“Onze opdrachtgevers helpen bij het realiseren van hun doelen geeft mij energie!”

Kennis
Na mijn studie Bestuurskunde in 2004 wist ik één ding zeker: ik wil werken in de dienstverlenende sector. In 2006 deed zich de mogelijkheid voor om het uitzendbureau in Schiedam, waar ik toen werkte, over te nemen. Een kans die ik met beide handen aangreep. Na een geweldig leerzame periode (een groei van 60 naar 250 uitzendkrachten in 3 jaar) heb ik samen met mijn toenmalige compagnons het uitzendbureau van de hand gedaan en ben ik in 2010 gestart als consultant bij YER. Na een succesvolle periode als consultant Installatietechniek is mij in oktober 2015 de vraag gesteld een nieuwe business unit op te zetten. Inmiddels zijn we met Vastgoed, Bouw & Infra uitgegroeid tot een landelijke unit met ruim 25 collega’s. Wat ons in de business onder­scheidt is de kennis die wij in huis hebben, hierdoor kunnen wij waarde toevoegen aan onze opdracht­gevers.

Netwerk
In mijn 13 jaar arbeidsbemiddeling heb ik focus gehad en gehouden, waardoor mijn netwerk enorm is. Ik kom regelmatig over de vloer bij aan­­nemers, installateurs, ingenieursbureaus, advies­bureaus en andere opdrachtgevers. De grote uitdagingen waar deze sector voor staat vind ik erg interessant. Denk hierbij aan de energietransitie (elektrische auto’s, woningen zonder gas, energieopslag, CO2-reductie), verste­delijking (zoals verkeerskundige vraagstukken), verduurzaming in de bouw (hergebruik en verduurzaming van materialen) en vergeet vooral de personele uitdagingen niet! De arbeidsmarkt verandert snel. Sinds de digitalisering zie je het verschil tussen ‘oude’ en ‘nieuwe’ generaties steeds groter worden. Branches die niet snel genoeg meebewegen zijn niet meer interessant voor high potentials. Vanuit mijn rol kijk ik met de opdrachtgever naar de strategische personeels­planning: hoeveel instroom is er? En wat zijn binnen het bedrijf de doorgroeimogelijkheden en hoe groot is de uitstroom? Ik wil onze opdrachtgevers ontzorgen op al deze vlakken, zodat zij zich kunnen blijven richten op de business.

Snelheid
Voor onze opdrachtgevers is het wenselijk dat vacatures snel worden ingevuld. Toch stuur ik met name aan op kwaliteit. Om dat te bereiken verbinden we de consultant met de juiste achtergrond aan een matchende opdracht. Elke consultant heeft een eigen specialisatie met bijbehorend netwerk. Daarnaast hebben we de beschikking over diverse tools die ons helpen de juiste kandidaat te vinden. Zowel online als offline kunnen we in korte tijd veel kandidaten bereiken. Hoewel het misschien op het eerste gezicht wel zo lijkt, is geen opdracht hetzelfde. Alle samen­werkingen zijn maatwerk, dat houdt dit werk zo interessant en uitdagend.


What about you?

Ben jij klaar voor een uitdagende nieuwe stap? Neem vrijblijvend en vertrouwelijk contact op met Menno van der Lely (hr-directeur)via 06 - 11 11 97 85 of mennovanderlely@yer.nl.

Actuele vacatures bij YER

Resultaten 1 tot 10 van 13