Are you relevant - Kim Steenkamp

Kim Steenkamp

Managing Consultant Industrie

“Ook opdrachtgevers kloppen bij mij aan als ze op zoek zijn naar een volgende uitdaging.”

Kennis
Toen ik mijn studie psychologie had afgerond dacht ik niet dat ik in de arbeidsbemiddeling zou gaan werken. Ik werd benaderd door een bureau om daar als intercedent aan de slag te gaan en zes jaar later startte ik als consultant bij YER. Dat ik eigen ondernemer kon zijn sprak me direct aan. Inmiddels ben ik uitgegroeid tot senior in de arbeidsbemiddeling en stuur ik een eigen team aan van consultants en recruiters. Ik werk met veel verschillende opdrachtgevers, waarbij mijn focus ligt op bedrijven in de Techniek en de Industrie. Opdrachtgevers doen met mij zaken vanwege mijn grote netwerk en verantwoordelijkheidsgevoel, waardoor ik tot het uiterste ga om de juiste kandidaat te werven. Als je met mij zaken doet, zit je binnen 2 tot 4 weken al met passende kandidaten uit de branche aan tafel. En dat bespaart de opdrachtgever tijd, die besteed kan worden aan andere kritische bedrijfsfactoren. Als je personeel vindt dat goed bij de bedrijfscultuur past en voor langere tijd kan binden, ben je klaar voor de toekomst.

Netwerk
Bedrijven binnen de Techniek & Industrie, zoals (petro)chemie, machinebouw en maritiem & offshore behoren tot mijn opdrachtgevers. De kandidaten die ik bemiddel zijn commercieel en technisch onderlegd met minstens 10 jaar werkervaring, de echte senior profielen, en dat is een schaarse combinatie. Doordat ik zelf ook al 10 jaar meedraai in de techniek & industrie is het leuk om mensen vaker tegen te komen, al dan niet in een andere rol. Kandidaten die ik bemiddel worden vaak opdrachtgever als ze uitbreiding van hun team zoeken en opdrachtgevers kloppen bij mij aan als kandidaat als ze op zoek zijn naar een volgende uitdaging.

Snelheid
Om in korte tijd een selectie van kandidaten te introduceren spreek ik mijn eigen netwerk aan en trigger ik ook actief en latent zoekende kandidaten. Dat lukt mede dankzij de mediainzet van YER, waarmee ik online (o.a. LinkedIn) en offline (o.a. NRC en FD) een groot publiek kan bereiken. Omdat kandidaten in mijn vakgebied vaak keus hebben, is snel schakelen een must. Daarom garandeer ik altijd binnen 2 tot 4 weken kandidaten te introduceren. Als de opdrachtgever net zo snel kan schakelen, heeft hij binnen 4 weken zicht op een nieuwe collega. Fijn voor de kandidaat, want die weet snel waar hij aan toe is. En goed voor het bedrijf, want dat kan de werkzaamheden snel hervatten en zich weer richten op de core business.


What about you?

Ben jij klaar voor een uitdagende nieuwe stap? Neem vrijblijvend en vertrouwelijk contact op met Menno van der Lely (hr-directeur) via 06 - 11 11 97 85 of mennovanderlely@yer.nl.

Actuele vacatures bij YER

Er werden geen resultaten gevonden voor uw zoekterm.