Public_RichardMoerings_112x112_BW“YER voelde bij binnenkomst al als een warm bad.”

Richard Moerings
Inkomensconsulent, Gemeente Almere

Richard Moerings was de eerste gedetacheerde die via YER bij de gemeente Almere aan de slag ging. Na hem zijn er een flink aantal gevolgd! Richard is nog steeds erg tevreden met zijn keuze om via ons als gedetacheerde bij de gemeente te werken. Momenteel bespreken we zijn toekomstplannen, omdat hij zijn leidinggevende kwaliteiten verder wil ontwikkelen.

Richard over zijn werk…
“Ik ben als Inkomensconsulent gestart bij de gemeente Almere. De eerste twee dagen ben ik ingevallen aan de balie en dat ging zo goed, dat ik eerste achtervang werd en ik deze Poortwachtersfunctie nu zelfs permanent invul. Ik ben verantwoordelijk voor de pre-intake om te beoordelen of mensen die een uitkering aanvragen er echt recht op hebben. Als dit niet het geval is, geef ik advies om ze zo goed mogelijk op weg te helpen. Want zelfs als je de uitkeringsaanvraag moet afwijzen, kun je mensen nog op een positieve manier verder helpen!”

…en over YER
“In mijn carrière heb ik via verschillende bureaus gewerkt, maar YER voelde bij binnenkomst gelijk als een warm bad. En dat is zo gebleven. De consultants van YER bieden zeer goede begeleiding vanaf het eerste contact. Zo hebben ze mij altijd het vertrouwen gegeven en me uitstekend geholpen bij de voorbereiding op mijn sollicitatiegesprekken. Er is ook een leuke samenwerking tot stand gekomen met de andere YER professionals binnen de gemeente Almere. We kunnen elkaar helpen met praktische en inhoudelijke zaken. Af en toe loopt een nieuwe YER consultant een dag mee om nog beter inzicht te krijgen in de kwaliteiten die voor dit soort functies nodig zijn. Zo kunnen we elkaar ook versterken. ”

Upload jouw CV

Op zoek naar jouw volgende carrièrestap? Bekijk alle vacatures en solliciteer direct

Bekijk vacatures

Contact met ons

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact opnemen