Werken bij de gemeente - Wmo Consulent

De ene gemeente noemt het een Adviseur Wmo, de andere Coördinator Wmo of Wmo Consulent. Feitelijk maakt de exacte titel uiteraard niet uit. Waar je in deze functie verantwoordelijk voor bent, zijn de aanvragen voor Wmo voorzieningen, zoals rolstoelen, hulp bij het huishouden en vervoer- of woonvoorzieningen. Belangrijk werk dat je via YER bij gemeenten in heel Nederland kunt doen. Bovendien zijn er vaak mogelijkheden voor vast werk als Wmo Consulent, maar ook als interim of op detacheringsbasis.

Wmo Consulent - het vak

Als Wmo Consulent leg je huisbezoeken af en stel je zelfstandig (her)indicaties op. Je voert daarvoor intakegesprekken en adviseert over je beslissingen aan de hand van wet- en regelgeving, jurisprudentie en het gemeentebeleid. Verder stel je rapportages en beschikkingen op en werk je in sommige gevallen samen met externe partijen. Om dat goed te doen, heb je minimaal een HBO werk- en denkniveau nodig, maar ook paramedische kennis en ervaring met het GWS4all en Suitesysteem. In de meeste gevallen wordt bovendien minimaal twee jaar relevante werkervaring binnen gemeenten gevraagd.

Wie zoeken een Wmo Consulent?

Als je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, goed kunt omgaan met weerstand, mensen weet te overtuigen en klantgericht bent zonder je doel uit het zicht te verliezen, ben jij wellicht de Wmo Consulent die we zoeken. Zeker als je ook ervaring hebt met het voeren van integrale intakes en de werkwijze volgens de 'kanteling'. Heb je de juiste kennis en ervaring, dan ben je waardevol voor vele opdrachtgevers binnen de sociale zekerheid. En wij bemiddelen dan graag voor je! YER Sociale Zekerheid richt zich op alle functies binnen de domeinen 'werk en inkomen', 'beleid', 'schulddienstverlening' en 'Wmo'. Dus ook voor een gedreven Wmo Consulent vinden wij de juiste uitdaging bij een passendeopdrachtgever binnen de sociale zekerheid.

Actuele YER vacatures voor Wmo Consulenten

Bij YER vind je vacatures voor zowel de beginnende als de ervaren Wmo Consulent. Hieronder vind je een overzicht van onze huidige vacatures. Ben jij de Wmo Adviseur, Coördinator of Consultant die wij zoeken? Zoek je een specifieke vacature of wil je meer weten? Neem dan contact op met onze Consultants. Je kunt natuurlijk ook je cv achterlaten.

Resultaten 1 tot 5 van 10

We horen graag van je

Schrijf je vrijblijvend in en ontvang de laatste vacatures in je mailbox

Inschrijven

Onze vacatures in je mailbox

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact