Training ontwikkelingspsychopathologie

Tijdens de basisdag ontwikkelingspsychopathologie leer je onderscheid maken tussen normale ontwikkeling, probleemgedrag en verschillende stoornissen bij kinderen in verschillende ontwikkelingsfasen. Met kennis van de verschillende ontwikkelingsgebieden kun je de aanmeldingsreden, de problemen en de wensen van ouders en kind stapsgewijs uitpluizen. Je krijgt handvaten om de ernst in kaart te brengen en je leert gericht informatie te verzamelen over zowel kind- als omgevingsfactoren die van invloed zijn op het ontstaan, het in standhouden en het beïnvloeden van het (probleem) gedrag. Na het volgen van deze dag heb je de basiskennis.  

Doel van de training

In deze training leer je het verschil tussen normale ontwikkeling bij kinderen en problematische of verstoorde ontwikkeling. Je krijgt handvaten hoe hiermee om te gaan.

  • Kennis over ontwikkelingsopgaven en opvoedingstaken in verschillende fasen.
  • Kennis over verschillende theorieën (bio-ecologische systeemtheorie, ontwikkelingsopgaven, risico- en beschermende factoren).
  • Kennis over de diagnostische cyclus.
  • Kennis over verschillende ontwikkelingsstoornissen en daarbij passende interventies..

Bewijs van deelname:

Bij 100% aanwezigheid is de training geaccrediteerd door het SKJ met 8.5 punten. Certificaat wordt door de opleider verstrekt.


Praktische informatie:

Duur van de training:

1 dag

Daarnaast lees je als voorbereiding op de training de vooraf aangeleverde stukken met bijbehorende opdracht, tijdsinvestering 2 uur.

Planning

Eindhoven, 18 april 2024

Kosten

Ben je niet in dienst van YER, dan zijn de kosten € 250,- (excl. BTW) per persoon, inclusief materiaal en lunch.


Aanmelden Training ontwikkelingspsychopathologie

Upload jouw CV

Op zoek naar jouw volgende carrièrestap? Bekijk alle vacatures en solliciteer direct

Bekijk vacatures

Contact met ons

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact opnemen