Training Multiproblem

Als jeugdconsulent kom je vaak bij gezinnen waar op meerdere leefgebieden problemen zijn, of gezinnen die weerbarstig zijn in het niet willen of kunnen aangaan van hulpverlening. De gezinnen die zich kenmerken als multiproblem worden vaak met een aparte werkwijze ondersteund. Deze gezinnen vragen een zorgvuldige anamnese op alle leefgebieden en goede samenwerking in de keten om de verbinding tussen de verschillende problematische leefomgevingen in kaart te brengen en aan te pakken. Daarnaast zijn deze gezinnen vaak al jaren bekend met hulpverlening en is er een groot wantrouwen richting hulpverlening en overheid. Dit vergt een andere benadering en integrale samenwerking vanuit jou. In deze training is veel aandacht voor causale verbanden, gezinsgeschiedenis en aanpakmodellen die ontwikkeld zijn.

Doel van de training

In deze training geven wij invulling aan het regisseurschap a.d.h.v. het gezinsplan. Je leert om in de samenwerking te blijven met het gezin en andere professionals oftewel je kunt omgaan met meervoudige partijdigheid. Daarnaast gaan we oefenen met vraagverheldering en om gesprekstechnieken te kunnen toepassen.

Bewijs van deelname:

Bij 100% aanwezigheid is de training geaccrediteerd met 8.0 punten door het SKJ. Certificaat wordt door de opleider verstrekt.


Praktische informatie:

Duur van de training:

1 dag

Planning

Eindhoven, 7 maart 2024

Kosten

Ben je niet in dienst van YER, dan zijn de kosten € 250,- (excl. BTW) per persoon inclusief lunch.


Aanmelden Training Multiproblem

Upload jouw CV

Op zoek naar jouw volgende carrièrestap? Bekijk alle vacatures en solliciteer direct

Bekijk vacatures

Contact met ons

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact opnemen