Werken bij de gemeente - Klant en -Casemanager

Werk je bij de gemeente als Casemanager, dan heb je de verantwoordelijkheid over je eigen case load van cliënten en zet je naar eigen inzicht instrumenten in om te zorgen voor een rechtmatige én doelmatige verstrekking van uitkeringen. Verantwoordelijk werk, waarvoor we bij YER graag bemiddelen. Of je straks nu 'Casemanager', 'Casemanager Inkomen', 'Allround Casemanager' of 'Casemanager Zorg' op je visitekaartje hebt staan, wij zorgen voor de perfecte match. Voor een vaste functie, maar ook als je als interim of als gedetacheerde Casemanager aan de slag wilt.

Casemanager - het vak

Als Allround Casemanager analyseer en onderzoek je het recht op uitkering van cliënten en behandel je de aanvragen voor bijzondere bijstand. Daarnaast zijn er specialisaties in dit vak. Een Casemanager Inkomen zal zich bijvoorbeeld meer bezighouden met uitkeringen en een Casemanager Zorg richt zich meer op het gebied van indicatie en zorgaanvragen. Bij jouw cliënten signaleer je binnen jouw expertise in ieder geval hulpvragen, waarna je ze zonodig doorverwijst naar (externe) hulpinstanties. Je onderzoekt financiële hulpvragen, stelt hiervoor een rapportage op en brengt advies uit. Je onderzoekt daarnaast of de feitelijke financiële en maatschappelijke omstandigheden overeenkomen met de informatie die bekend is bij de gemeente en bepaalt vervolgens de vervolgstappen. Het is dan ook belangrijk dat je over een groot empathisch vermogen beschikt en uitstekende contactuele en sociale vaardigheden hebt. Je kunt daarnaast zelfstandig werken en bent niet snel gevoelig voor stress.

Wie zoeken Casemanagers?

Heb je een afgeronde HBO opleiding die aansluit op de publieke sector en heb je kennis van GWS4all, de sociale kaart en re-integratie instrumenten? Heb je daarnaast relevante ervaring of bijvoorbeeld aanvullende cursussen gevolgd? Dan heb je de basis gelegd om als Casemanager aan de slag te gaan. Onze opdrachtgevers in de publieke sector en de wereld van sociale zekerheid zijn voornamelijk gemeenten. Deze zijn regelmatig op zoek naar allround of gespecialiseerde Casemanagers. Onze consultants bemiddelen dan ook graag voor je. Dat kan in heel Nederland, dus misschien heeft een gemeente bij jou in de buurt een voor jou geschikte vacature? Neem contact met ons op en we bespreken het graag!

Actuele YER vacatures voor Casemanagers

Bij YER vind je vacatures voor zowel de beginnende als de ervaren Casemanager. Hieronder vind je een overzicht van onze huidige vacatures. Ben jij de Allround Casemanager of bijvoorbeeld de in zorg, inkomen of dementie gespecialiseerde Casemanager die wij zoeken? Zoek je een specifieke vacature of wil je meer weten? Neem dan contact op met onze Consultants. Je kunt natuurlijk ook je cv achterlaten.

Resultaten 1 tot 5 van 18

We horen graag van je

Schrijf je vrijblijvend in en ontvang de laatste vacatures in je mailbox

Inschrijven

Onze vacatures in je mailbox

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact