Werken bij de gemeente –Beleidsadviseur Welzijn / Sociaal Domein

De Beleidsadviseur Welzijn neemt binnen de gemeente de leidende rol in de AWBZ-Wmo transitie. Een uitdagende taak dus, waarvoor je flink wat in je mars moet hebben. Maar wil je werken bij de gemeente en houd je van dynamiek? Dan is nu hét moment om een vacature te zoeken voor de functie van Beleidsadviseur AWBZ, Beleidsadviseur Wmo, Beleidscoördinator, Hoofd Beleidszaken of Beleidsmedewerker. Grote kans dat je hem vindt bij YER, waarbij je zelfs keuze hebt uit een vaste functie of een interim- of detacheringsopdracht.

Beleidsadviseur Welzijn - het vak

De AWBZ-Wmo transitie staat niet op zich. Als Beleidsadviseur Welzijn onderhoud je bij de gemeente dan ook contact met collega's, de wethouder, het college en vele andere partners. Je doet voorstellen voor aanpassingen van het huidige beleid en schrijft zelf nieuw beleid. Je richt je bovendien niet alleen op de transitie, maar ook op andere beleidsvelden, zoals kinderopvang, jeugd en veiligheid. Een goede Beleidsadviseur Welzijn beschikt zowel over de juiste kennis als over de juiste persoonlijke vaardigheden. Wat kennis betreft, heb je minimaal een afgeronde HBO opleiding nodig, net als kennis van de Wmo en de gevolgen van de decentralisatie. Daarnaast is gemeentelijke ervaring als Beleidsmedewerker of Beleidsadviseur van de Wmo en ervaring met de verschillende beleidsterreinen van de afdeling welzijn een pre. Qua persoonlijkheid is het belangrijk dat je klant- en resultaatgericht bent en een goed analytisch vermogen hebt. Je bent politiek sensitief en weet je goed te bewegen in een politieke omgeving.Door jouw persoonlijkheid weet jij je ook te onderscheiden, inspireer je collega's en neem je ze mee in jouw enthousiasme en kennis over welzijn in Nederland.

Wie zoeken een Beleidsadviseur Welzijn?

Een Beleidscoördinator Welzijn of Beleidsadviseur Welzijn werkt bijna altijd in de sociale zekerheid of publieke sector. Onze toonaangevende opdrachtgevers in de wereld van sociale zekerheid zijn dan ook voornamelijk gemeenten. YER Sociale Zekerheid richt zich op alle functies binnen de domeinen 'werk en inkomen', 'beleid', 'schulddienstverlening' en 'Wmo', dus we hebben veel ervaring in de specifieke vereisten voor het werken bij de gemeente. Werken bij de gemeente kan overigens door heel Nederland, dus er is altijd wel een uitdaging bij jou in de buurt. Praat er eens over met onze Consultants!

Actuele YER vacatures voor Beleidsadviseurs Welzijn

Bij YER vind je vacatures voor zowel de beginnende als de ervaren Beleidsadviseur Welzijn. Hieronder vind je een overzicht van onze huidige vacatures. Ben jij de Beleidsadviseur Welzijn die wij zoeken? Zoek je een specifieke vacature of wil je meer weten? Neem dan contact op met onze Consultants. Je kunt natuurlijk ook je cv achterlaten.

Resultaten 1 tot 4 van 4

We horen graag van je

Schrijf je vrijblijvend in en ontvang de laatste vacatures in je mailbox

Inschrijven

Onze vacatures in je mailbox

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact