Werken bij de gemeente – Schuldhulpverlener

Zoek je een vacature om bij de gemeente te werken als Schuldhulpverlener, als Klantmanager (Cliëntmanager) Schuldhulpverlening of als Schuldhulpbemiddelaar? Praat dan snel eens met YER. Onze toonaangevende opdrachtgevers in de wereld van de sociale zekerheid zijn voornamelijk gemeenten. De functie van Schuldhulpverlener kun je bij deze gemeenten vaak in vaste dienst invullen, maar ook op interim- of detacheringsbasis.

Schuldhulpverlener - het vak

Als Schuldhulpverlener ben je bekend met het 'minnelijke schuld' hulpverleningstraject - de nieuwe werkwijze in de schuldhulpverlening waarin stabiliseren, budgetcoaching en het minnelijk regelen van schulden centraal staan. Je gebruikt die kennis voor het schrijven van een plan van aanpak en het vervolgens begeleiden van een cliënt om het plan gezamenlijk te realiseren. Een vak dat passie vraagt én zeer goede communicatieve vaardigheden. Belangrijk is dat je op een begrijpelijke manier boodschappen kunt overbrengen. Je moet kunnen luisteren, maar ook kunnen motiveren en stimuleren. Je moet bovendien achterliggende problematiek van een cliënt kunnen analyseren, zodat je eventueel kunt doorverwijzen naar hulpverlenende instanties. Al met al is een Schuldhulpverlener een klant- en resultaatgerichte persoon die van aanpakken weet.

Wie zoeken een Schuldhulpverlener?

Heb je HBO denk- en werkniveau en een aantal jaar relevante ervaring binnen een gemeente? Dan kun je via YER Sociale Zekerheid wellicht aan de slag als Schuldhulpverlener of Klantmanager Schuldhulpverlening. Wij zijn gespecialiseerd in functies binnen de domeinen 'werk en inkomen', 'beleid', 'schulddienstverlening' en 'Wmo' en hebben contact met aansprekende gemeenten in het hele land waar we je graag introduceren.

Actuele YER vacatures voor Schuldhulpverleners

Bij YER vind je vacatures voor zowel de beginnende als de ervaren Schuldhulpverlener. Hieronder vind je een overzicht van onze huidige vacatures. Ben jij de Klantmanager (Cliëntmanager) Schuldhulpverlening die wij zoeken? Zoek je een specifieke vacature of wil je meer weten? Neem dan contact op met onze Consultants. Je kunt natuurlijk ook je cv achterlaten.

Resultaten 1 tot 4 van 4

We horen graag van je

Schrijf je vrijblijvend in en ontvang de laatste vacatures in je mailbox

Inschrijven

Onze vacatures in je mailbox

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact