Werken bij de gemeente - WMO Consulent / Klantmanager

Als WMO Consulent (ook wel Klantmanager of Adviseur Wmo, Cliëntmanager Wmo of Adviseur Zorg genoemd) werk je in de sociale zekerheid of publieke sector en behandel je nieuwe meldingen, bijvoorbeeld voor verlengingsaanvragen Hulp bij Huishouden. Zeer specifiek werk waarvoor zeer specifieke vereisten gelden. Voldoe je eraan? Dan kun je via YER aan de slag bij gemeenten en andere toonaangevende opdrachtgevers in de wereld van de sociale zekerheid. Dat kan in vast dienstverband, maar ook als interim of als gedetacheerde WMO Consulent / Klantmanager.

WMO Consulent / Klantmanagers  - het vak

Een WMO Consulent / Klantmanager is de spil in het traject rondom Wmo. Je brengt mutaties in kaart en beëindigt voorzieningen voor bestaande cliënten. Je controleert aanvragen Bijzondere Bijstand en handelt declaraties af. Ook de inname van Wmo-voorzieningen valt onder jouw verantwoordelijkheid als WMO Consulent / Klantmanager. Dat betekent dat je (medische) kennis van ziektebeelden en kennis van AWVZ en Wmo moet hebben. Je moet bovendien kunnen omgaan met het mogelijke verschil tussen de wensen van de cliënt en de aangeboden Wmo. Een klantgerichte instelling is dan ook een vereiste, net als de vaardigheid om te denken in oplossingen en om vragen achter vragen van cliënten te achterhalen. Vaak wordt voor functies als die van Adviseur Wmo, Cliëntmanager Wmo of Adviseur Zorg een verklaring van goed gedrag gevraagd.

Wie zoeken een WMO consulent / Klantmanager?

YER Sociale Zekerheid richt zich op alle functies binnen de domeinen 'werk en inkomen', 'beleid', 'schulddienstverlening' en 'Wmo'. Ook voor een functie als WMO Consulent Klantmanager kunnen we dus gericht voor je bemiddelen. Heb je brede kennis op het gebied van zorg en welzijn, minimaal HBO werk- en denkniveau en relevante ervaring in deze sector? Dan heb je de basis alvast gelegd. Maar de eisen zijn hoog, zoals je hiervoor hebt kunnen lezen. Logisch, want als Klantmanager Zorg heb je een veelzijdige en afwisselende baan waarvoor je vaak op afspraak bij cliënten langs gaat. Bij een gemeente werken kan door heel Nederland, dus misschien zijn er ook kansen bij jou in de buurt? Neem contact met ons op om het te bespreken!

Actuele YER vacatures voor WMO consulenten en Klantmanagers

Bij YER vind je vacatures voor zowel de beginnende als de ervaren WMO Consulenten. Hieronder vind je een overzicht van onze huidige vacatures. Ben jij de WMO Consulent, Cliëntmanager Zorg of bijvoorbeeld Zorgadviseur die wij zoeken? Zoek je een specifieke vacature of wil je meer weten? Neem dan contact op met onze Consultants. Je kunt natuurlijk ook je cv achterlaten.

Resultaten 1 tot 5 van 11

We horen graag van je

Schrijf je vrijblijvend in en ontvang de laatste vacatures in je mailbox

Inschrijven

Onze vacatures in je mailbox

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact