Controller – het vak en de vacatures

Wil je als Business, Commercial, Corporate, Credit, Financial of Group Controller aan de slag bij toonaangevende bedrijven als Royaan, ICL of ING? Praat dan eens met de Consultants van YER. Zij zijn op de hoogte van de eisen die aan een goede Controller worden gesteld en hebben de contacten om te bemiddelen voor een bij jou passende vacature. Je kunt via YER overigens als Controller in een vaste functie werken, maar ook als interim of als gedetacheerde Controller.

Controller - het vak

Een Controller houdt zich bezig met financiën, maar de vele specialisaties binnen controlling (zoals Commercial, Corporate en Credit Controller) vragen ieder net een andere insteek en invulling. Toch bestaan er een aantal basis elementen binnen het vak van de Controller die structureel terugkomen. In de rol van Controller ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de planning- en controlecyclus en voor maandelijkse managementrapportages. Ook stel je budgetten en forecasts op en ben je verantwoordelijk voor interne controles, het tijdig signaleren van bedrijfsrisico's en het verbeteren van de administratieve organisatie. Om dit werk goed te doen, heb je minimaal een afgeronde HBO opleiding nodig in bedrijfseconomie of bijvoorbeeld bedrijfskunde. Kennis van programma's als SAP, ERP en Exact is belangrijk en relevante werkervaring wordt vaak gevraagd, al is dat per branche verschillend. Qua persoonlijkheid is het belangrijk dat je een van nature proactieve houding hebt en dat je denkt in oplossingen. Je moet binnen een team zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken én je moet beschikken over voldoende analytische vaardigheden.

Wie zoeken een Controller?

Een Controller kan binnen vele branches werkzaam zijn, bijvoorbeeld in banking & insurance of in finance & accounting. Uiteraard heeft een Commercial of Business Controller andere mogelijkheden dan een Corporate Controller, maar werken in financiën betekent dat er een breed scala aan bedrijven op zoek naar je is. Je kunt bijvoorbeeld als Controller aan de slag in de voedselindustrie voor een bedrijf dat hoogwaardige snacks voor de horeca en catering maakt. Ligt de landbouwsector je meer? Dan kun je in de wereld van chemie voor landbewerking terecht. Uiteraard liggen er ook mooie kansen in de dynamische bancaire sector voor je. 

Actuele YER vacatures voor Controllers

Bij YER vind je vacatures voor zowel de beginnende als de ervaren Controller. Hieronder vind je een overzicht van onze huidige vacatures. Ben jij de Credit, Financial of Group Controllerdie wij zoeken? Zoek je een specifieke vacature of wil je meer weten? Neem dan contact op met onze Consultants.

Resultaten 1 tot 5 van 7

Jouw vacatures

Op zoek naar jouw volgende carrièrestap? Bekijk alle vacatures en solliciteer direct

Bekijk vacatures

Contact met ons

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact opnemen