Technical Manager - het vak en de vacatures

Ambitieuze Engineers die verantwoordelijkheid durven te nemen en leidinggevende kwaliteiten hebben of willen ontwikkelen, kunnen bij YER Technology de stap naar Technical Manager zetten. Het functieprofiel verschilt per opdrachtgever - net als de titel van de functie. Maar of je jezelf straks Technisch Manager, Hoofd Technische Dienst, Manager Technische Dienst of bijvoorbeeld Technical Director mag noemen, is uiteraard minder relevant. Waar het om gaat, is dat je met jouw team de techniek van het bedrijf draaiend houdt. Via YER kan dat in vaste dienst, gedetacheerd of als interim manager.

Technical Manager: het vak

De functie van een Technical Manager draait in de basis om het aansturen van Engineers. Je beschrijft, plant en rapporteert bovendien over de voortgang van de technische projecten die jouw team voor het bedrijf uitvoert. Je hebt daarvoor minimaal een HBO diploma nodig in werktuigbouwkunde, elektrotechniek, mechatronica of een vergelijkbare opleiding. Maar daar blijft het niet bij! Belangrijk is dat je leidinggevende ervaring hebt opgedaan binnen een technische omgeving. Ook moet je zelf als Engineer hebben gewerkt, zodat je jouw team op een resultaatgerichte en zelfstandige manier als coachend leider kunt aansturen.

Wie zoeken Technical Managers?

YER zoekt Technical Managers voor een aantal zeer gerenommeerde bedrijven en organisaties. Denk daarbij aan Philips, Standic en de TU Delft. Bij al deze opdrachtgevers wordt de functie van Technical Manager op een andere manier ingevuld. Zo heb je de mogelijkheid binnen de op- en overslag van chemische vloeistoffen van waarde te zijn. Wil je liever de technische spil binnen de voertuigindustrie worden? Of leidinggeven aan projecten in de foodindustrie? Dan behoort ook dat tot de mogelijkheden.

Actuele YER vacatures voor Technical Managers

Wij bieden vacatures in verschillende specialisaties, voor zowel startende als ervaren professionals. Hieronder vind je de voor jou relevante vacatures. Ben jij de Technisch Manager, Technical Director of bijvoorbeeld Hoofd Technische Dienst die wij zoeken? Zoek je een specifieke vacature of wil je meer weten? Neem dan contact op met onze YER Consultants.

Resultaten 1 tot 2 van 2

Jouw vacatures

Op zoek naar jouw volgende carrièrestap? Bekijk alle vacatures en solliciteer direct

Bekijk vacatures

Contact met ons

Vragen over onze dienstverlening?
Neem gerust contact op

Contact opnemen